Irti masennuslääkkeistä

Irti masennuslääkkeistä

Tietoa kirjasta

Tietoa ja tositarinoita masennuslääkkeistä vieroittumisen avuksi

Jenny Rostainin Irti masennuslääkkeistä tarjoaa tietoa ja vertaistukea masennuslääkkeiden käyttäjille.

Suomessa noin puoli miljoonaa ihmistä käyttää masennuslääkkeitä. Lääkkeiden vaikutuksista on kirjoitettu paljon, mutta niistä vieroittumisesta on ollut saatavilla vain vähän tietoa. Irti masennuslääkkeistä käsittelee masennuslääkevieroitusta ja lääkityksen lopettamista uusimman tiedon ja potilaskertomusten avulla. Punaisena lankana on kirjailija Jenny Rostainin oma henkilökohtainen selviytymiskertomus.

Kirja käsittelee muun muassa sitä, miten masennuslääkkeet tarkalleen ottaen vaikuttavat ihmisaivoihin ja koko kehoomme. Samalla käy ilmi, miksi kehon palautuminen lääkityksestä ei tapahdu hetkessä.

Kirja vastaa kysymyksiin, joihin useat lääkkeiden lopetusta yrittäneet ovat jo kauan etsineet vastauksia: miten vaikeita oireita voi lievittää, miten pitkään oireilu voi jatkua ja millaisia oireita henkilö voi odottaa vielä kokevansa. Vaikka lopettaminen tuntuu usein pelottavalta, on kirjan tarina lupaus siitä, että jokaisella on mahdollisuus toipua.

Helsinkiläinen Jenny Rostain (s. 1982) eli vuosia New Yorkissa opiskellen ja uraa luoden. Hän on ammatiltaan tietokirjailija, näyttelijä, käsikirjoittaja ja valokuvaaja. Hänen jääkiekkoilija Tommi Kovasesta kertova esikoisteoksensa Kuolemanlaakso oli arvostelu- ja myyntimenestys, ja se valittiin Vuoden urheilukirjaksi 2017. Rostain on myös kirjoittanut kirjan Liian rikki kuolemaan, joka kertoo väkivallan aiheuttamasta traumaperäisestä stressihäiriöstä, sekä Tommi Kovasen tarinaa jatkavan teoksen Jääkylmä. Hänen uusin kirjansa Irti masennuslääkkeistä ilmestyi tammikuussa 2021.

Vuonna 2022 Rostainilta ilmestyy kaksi uutta kirjaa: elokuussa ylivelkaantumiseen ja maksuhäiriömerkintöihin pureutuva Luottohäiriö ja marraskuussa ainutlaatuisesta hevimusiikkiproduktiosta ja sen jäsenistä kertova Raskasta Joulua.

Kirjailija.Jenny Rostain
Lukija.Susa Saukko

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Irti masennuslääkkeistä