Islantilainen kodinonni

- Satu Rämö

Arvostelu 4.1
5h 43min
117 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Islantilaiset rakastavat tehdä lapsia.

Islannissa asuu tilastojen mukaan yksi maailman tasa-arvoisimmista kansoista. Islantilainen kodinonni näyttää, kuinka tilanteeseen on päästy. Satu Rämön tarinat kotimaastaan kertovat hurmaavia esimerkkejä perhe-elämästä, joka on sopiva sekoitus hetkessä elämisen taitoa, anarkiaa ja valtion masinoimia tasa-arvotekoja.

Yhteiskunta ohjaa isät jäämään kotiin hoitamaan pieniä lapsiaan. Aivan kaikkea sanelua ei kuitenkaan hyväksytä: lastentarhanopettajien puuttumista lasten ulkovaatevalintoihin vanhemmat eivät katso hyvällä. Arki tuulen pieksemällä ja jäätikön peittämällä laavasaarella otetaan rennosti. Lapset ovat tervetulleita ravintoloihin siinä missä aikuisetkin, koulun jälkeen pelataan menestyksekkäästi jalkapalloa ja päiväkodeissa lapset nauttivat joka päivä ennen kotiin lähtöä "eftirmiddagskaffið" eli iltapäiväkahvit.

KTM, kirjailija Satu Rämö on tunnettu kirjoistaan Islantilainen voittaa aina ja Unelmahommissa sekä Salamatkustaja-blogistaan. Hänellä on islantilaisen aviomiehensä kanssa kaksi lasta ja koti Reykjavíkin keskustassa. Islantilaisten lapsiperhevuosien jälkeen hän on vakuuttunut siitä, että islantilainen perhe-elämä tekee elämästä hauskempaa ja yhteiskunnasta paremman paikan kaikille.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

5h 43min

Sivua:

117

Kielet:

suomi

Julkaistu:

2.3.2018

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510432136

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510432358

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Islantilainen kodinonni – E-kirja, Äänikirja

Lukija aivan huippu. Hänelle isot kiitokset. Kirjailijalle myös. Mielenkiintoisesti ja sujuvasti kerrottu islantilaisesta elämänmenosta. Hieman haittasi turha toisto. Yksi maininta olisi riittänyt esim. siitä, että oikeus lasten päivähoitoon on vasta kaksivuotiaasta alkaen. Samoin melko monta kertaa tuli toistetuksi sitä, että kaikki kuuluvat perheeseen, myös eronneet ja karanneet.

Sirpa-Maija

💖😊👌

Eija

Oikea sukellus Islantitietoon👍. Mukavasti ja hyvällä suomen kielellä kirjoitettu. Suosittelen. Loistava lukija

Irja-leena

Viihdyttävä , mielenkiintoinen kertomus islantilaisesta elämänkatsomuksesta . Olisi kyllä oppimista!

Marja-Liisa