Islantilainen voittaa aina- Satu Rämö

Arvostelu 4.2
7h 44min
172 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Islanti vie sydämen!

Miten käy, kun vaatimattomuuden hyveen omaksunut suomalainen pyrkii jäseneksi 0,3 miljoonan ihmisen perheeseen, jossa ei yritetä mitään muuta kuin olla maailman parhaita?

Islanti on maailman kiehtovimpia mutta myös eriskummallisimpia maita. Siellä voidaan tietyöt keskeyttää maahisten takia, voi päätyä kävelyltä kahville presidentin kanssa, juoda olutta maailmankuulujen pop-tähtien vieruspöydässä tai huomata sukulaistensa pukeutuneen putkimiehen valepukuun päästäkseen ensimmäisenä katsomaan vastasyntynyttä. Kaikki tämän maan 300.000 kansalaista tuntuvat olevan sukua toisilleen. Kaikki he uskovat olevansa maailman parhaita. Miten luonnistuu suomalaiselta naiselta kotoutua jäätiköiden ja kuumien lähteiden keskelle? Seikkailusta islantilaiseen yhteiskuntaan ja mielenmaisemaan ei totisesti puutu vauhtia ja hersyviä tilanteita.

KTM, kirjailija, bloggaaja, kolumnisti ja designkaupan pitäjä Satu Rämö (s. 1980) astui Islannin vulkaaniselle maaperälle ensimmäisen kerran yli kymmenen vuotta sitten. Pohjoistuuli raivosi 20 metriä sekunnissa ja räntää satoi vaakatasossa. Lentokentällä vastassa olleet islantilaisnaiset olivat pukeutuneet tyylikkäisiin kesämekkoihin. Reykjavikin kaduilla kävelevät kauniit naiset olivat paksuhiuksisia, miehet meri-ilman komistamia ja lyhyenä suomalaisena kaikkia vastaantulevia piti katsoa ylöspäin. Maaseudulla maisemaa hallitsivat jäätiköt ja kuumat lähteet. Päätös syntyi heti: tällaiseen paikkaan on tultava uudestaan! Kymmenen vuotta myöhemmin kirjan kirjoittajalla on islantilaisen aviomiehen kanssa yksi lapsi ja koti Reykjavikin keskustassa. Vaikka vuosikymmenessä ehtii islantilaistua, suomalainen tapa katsoa maailmaa ei häviä minnekään. Sateella käytetään sadetakkia, kokouksiin saavutaan ajoissa eikä kuumaa vettä sovi tuhlata. Rämö kirjoittanut aiemmin Islannin matkaoppaan Mondolle, sekä yhdessä Katja Lahden kanssa ilmiöksi nousseet Vuoden mutsi ja Vuoden mutsi 2 -kirjat.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

7h 44min

Sivut:

172

Kielet:

suomi

Julkaistu:

6.7.2017

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510430002

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510410486

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Islantilainen voittaa aina – E-kirja, Äänikirja

Tuli muistoja Islannista mieleen. Avasi lisää islantilaisen kansan luonnetta. Sanna Majuri sopii lukijaksi todella hyvin, kuten kaikkiin muihinkin kuuntelemiini kirjoihin joissa hän on lukijana.

Sirkka

Mainio sukellus Islantiin ja islantilaiseen mielenmaisemaan suomalaisen maahan muuttaneen silmin

Sirkku

Hieno, kiva kirja!

Erja

Tosi mielenkiintoinen kirja! Lukijalla miellyttävä ääni.

Linnea

Miielekiintoinen

Anna

Hyvän mielen kirja, Sanna Majuri lukijana best!

Salla

Parasta! 😄

Eija

Upeaa kerrontaa ! Lukija hyvä!

Kaisu

Upeaa kerrontaa! Hyvä lukija!

Pirkko

Mielenkiintoinen kuvaus islantilaisesta elämäntyylistä. Muutaman kerran maassa vierailleena kertailin mielessäni matkojeni kokemuksia. Sanna Majuri lukijana hyvä!

Soile

Islanti kiinnostaa.

Vainio Pasi

Lukija oli selkeä ja tahti normaali, kertova ja levollinen. Tuntui että hän luki ajatuksella. Ei maneereita.

johanna

Ok

Marjo

Hyvä

Veikko

Mielenkiintoinen

Mervi