Itsetunnon voima

Hylkää ankeuttajat ja luota itseesi

- Janne Viljamaa

Arvostelu 4.1
7h 37min
164 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Itsetunto ei kehity tyhjiössä. Sen pohja rakennetaan lapsuudessa ja sen tueksi tarvitaan onnistumisen kokemuksia ja myönteistä palautetta muilta. Joskus tämä pohja jää kuitenkin huteraksi: ihminen janoaa epätoivoisesti muiden hyväksyntää ja pitää menestymistään silkkana tuurina.

Sosiaalipsykologi Janne Viljamaa kehottaakin meitä valitsemaan laumamme viisaasti. Positiivisuudella kun pääsee paljon pidemmälle kuin latistamisella. Itsetunnon vahvistamiseen tarvitaan joskus omakehukuuria ja jämäkkyystreeniä, mutta kaikkein tärkeintä on itseen tutustuminen. Kun tajuamme, miksi jotkut ihmiset aiheuttavat meissä häpeän ja huonommuuden tunteita ja toiset saavat meidät tuntemaan itsemme arvokkaiksi ja osaaviksi, opimme hakeutumaan minuuttamme vahvistaviin suhteisiin, kauas ankeuttajista.

Sosiaalipsykologi, opettaja ja kouluttaja Janne Viljamaa on kirjoittanut useita kirjoja psykologian eri ilmiöistä narsisimista aggressioon ja lahjakkuudesta häpeään. Hän on viiden lapsen isä ja asuu Helsingissä.

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

7h 37min

Sivua:

164

Kielet:

suomi

Julkaistu:

31.5.2022

Äänikirjan kustantaja:

Kirjapaja

ISBN Äänikirja:

9789523547018

E-kirjan kustantaja:

Kirjapaja

ISBN e-kirja:

9789523545755

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Itsetunnon voima – E-kirja, Äänikirja

Loistava kirja, yllätti monipuolisuudellaan. Melkein pitäisi kuunnella uudestaan. Suosittelen lämpimästi aiheesta kiinnostuneille.

Anu

Hyvä opus. Lukijan ääntä miellyttävä kuunnella.

JANNE

Herätti ajatuksia.

MILLA

Arvostan yleensä korkeakoulututkinnon hankkineita, sillä ovat paneutuneet usein aiheisiin mistä kirjoittavat. Tämän kirjoittaja ei sitä ole tehnyt, vaan paasaa monesta aiheesta, mistä ei ole edes tiedä tarpeeksi. Populistinen, joissain määrin deterministinen ajattelu paistaa lähes koko ajan kirjoittajan tekstissä. Ja kuten kirjoittaja itsekin toteaa mikään ei kuitenkaan mene suoraviivaisesti. Tosin nämä ovat vain sivuhuomioita kaiken paasauksen välissä. Kirjoittaja kompastuu omiin ajatuksiinsa leikkimällä proffahuoneen viisainta, ”vaikkei kuitenkaan”. Aivan järjetöntä paskaa missä kirjoitustyylissä asetutaan saarnausasentoon ja kerrotaan miten maailma makaa. Paskinta selfhelppiä, mihin on tullut koskettua. Jos on haluja ymmärtää tässä kirjassa mainituista kasvatusmenetelmistä, psykiatrisista häiriöistä, ym. kannattaa tutustua näistä ymmärtävien kirjoittajien teksteihin.

Sami