Jääkylmä aurinko

Arvostelu 3.9
8h 30min
188 Sivua
Áróran tutkimuksia
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

”Jääkylmä aurinko on mieletön pakkaus! Upea Islanti, hyytävä mysteeri ja pimeää rahaa jahtaava bad-ass yksityisetsivä Áróra. Tämä teos on yksi parhaista!” - Dekkaristi Satu Rämö

Vuoden parhaaksi rikosromaaniksi Islannissa valittu tarina kylmää ensi sivuilta lähtien. Sisarukset Áróra ja Ísafold asuvat eri maissa eivätkä ole puheväleissä, mutta kun heidän äitinsä ei saa yhteyttä Ísafoldiin, Áróra palaa vastahakoisesti Islantiin etsimään siskoaan. Pian hän tajuaa, ettei sisko välttele häntä… hän on kadonnut jäljettömiin.

Kun Áróra kohtaa Ísafoldin väkivaltaisen huumekauppiasmiesystävän Björnin hän ajautuu yhä synkempään juonittelun ja manipuloinnin verkkoon.

Sisarensa elämän ristiriitaisista yksityiskohdista ymmällään ja Islannin kesän keskiyön auringon sokaisema Áróra pyytää poliisi Daníelia apuun yrittäessään jäljittää sisarensa liikkeitä. Hän alkaa varjostaa Björnia – mutta hän ei ole ainut miehen perässä…

Taidokkaasti rakennettu, jännittävä ja tunnelmallinen Jääkylmä aurinko aloittaa koukuttavan sarjan yhdeltä Islannin suosituimmista rikoskirjailijoista.

Tämä käännös on saanut tukea Pohjoismaiden ministerineuvostolta.

Lilja Sigurðardóttir (s. 1972) on islantilainen dekkaristi ja näytelmäkirjailija, joka on palkittu kahdesti vuoden parhaasta dekkarista Islannissa. Hänen kirjojensa käännösoikeuksia on myyty yli 15 maahan.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Marjakaisa Matthiasson

Muoto:

Osa:

1

Äänikirjan kesto:

8h 30min

Sivua:

188

Kielet:

suomi

Julkaistu:

18.1.2023

Äänikirjan kustantaja:

Docendo

ISBN Äänikirja:

9789523825321

E-kirjan kustantaja:

Docendo

ISBN e-kirja:

9789523825338

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Jääkylmä aurinko –
Äänikirja, E-kirja

Lukija siirtyy kappaleesta toiseen liian nopeasti. Kuuntelijalle on hetken aikaa pallo hukassa !

Leena

Ihan ok. Vähän erilainen kuin tyypilliset nordic noir dekkarit.

Jarkko

8

10

Timo

Tykkäsin tosi paljon. Aurorasta tuli vähän mieleen Lisbet Salander.

Minna