Jäätävä kone - Pekka Koskelan tarina- Riku Korkki

Arvostelu 4.1
8h 24min
237 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Kuinka tehtiin Suomen kovimmat lihakset ja hapot – tarina pikkujunnusta maailmanennätykseen.

Pikaluistelun maailmanennätysmies ja moninkertainen arvokisamitalisti, mystinen teräsmies Pekka Koskela paljastaa vihdoin, miten yksi Suomen urheiluhistorian kovimmista koneista luotiin.

Pekka Koskela antaa treenipäiväkirjoista lähtien mallin, miten kovaa voi ja pitää harjoitella ollakseen paras. Koulukiusatun ja laihan pikkupojan sisältä löytyi hämmästyttävä ruutitynnyri, joka vei pikaluistelijan ulkojäiltä aina maailmanennätykseen asti, viimeisenä suomalaisurheilijana olympialaisten teholajissa sitten Jani Sievisen.

Suolla tuli oksennus ja hurjien punttisalitreenien jälkeen silmät muuttuivat hapoista verenpunaisiksi. Rahaa urheilu-unelmiin tehtiin remonttihommilla huippuvuosinakin. Viholliset löivät uralla rajusti ulkomaita myöden. Lopulta kaikki oli romahtaa, kun terät eivät kestäneet hirvittäviä potkuja. Omasta autotallista noustiin kuitenkin hämmästyttävään vastaiskuun. Kirja kertoo myös murtumattomasta veljeydestä, perheen yhteisestä ponnistuksesta, ainutlaatuisesta valmennussuhteesta ja rakkauden löytämisestä satumaisella tavalla – uskomattomia urheilutarinoita unohtamatta.

Riku Korkki on kokenut urheilutoimittaja. Hänet valittiin Iltalehden vuoden journalistiksi 2017.

Kirjailija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
8h 24min
Sivut:
237
Kielet:
suomi
Julkaistu:
17.8.2021
Äänikirjan kustantaja:
Tammi
ISBN Äänikirja:
9789520425388
E-kirjan kustantaja:
Tammi
ISBN e-kirja:
9789520425371

© Tammi (Äänikirja)

© Tammi (E-kirja)