J&B

Kohtauksia eräänlaisesta avioliitosta

- Philip Teir

Arvostelu 3.6
7h 38min
154 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Jörn Donnerin ja Bitte Westerlundin liiton tiesi koko Suomi. Mutta tunsiko Bitte omaa miestään?

Kun Bitte käy läpi miehensä jäämistöä, hän käsittää, ettei tuntenut tätä kovinkaan hyvin - huolimatta liki 40 vuoden yhteiselämästä ja yhteisistä lapsista.

Alkaa tutkimusmatka erääseen avioliittoon. Donner tunnettiin paitsi räväkkyydestään myös naissuhteistaan. Kuinka paljon niitä oikeasti oli?

Bitte lukee kirjoja, kirjeitä, käy arkistoissa ja ottaa yhteyttä Jörnin tunteneisiin. Samalla hän muistelee lapsuuttaan maalla, opiskeluvuosia, aikaa Los Angelesissa, elämää Bromarvissa, kompostia jota Jörn inhosi.

Philip Teir on haastatellut kirjaa varten sekä Bitteä että sukulaisia ja lähipiiriä.

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Jaana Nikula

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

7h 38min

Sivua:

154

Kielet:

suomi

Julkaistu:

30.8.2023

Äänikirjan kustantaja:

Otava

ISBN Äänikirja:

9789511474975

E-kirjan kustantaja:

Otava

ISBN e-kirja:

9789511474968

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle J&B – Äänikirja, E-kirja

Verhon heilautteluja, yksityiselämän avaamista. Philip Teir ei ole oikein pystynyt päättämään, kenen tarinaa kertoo. Kirjan alussa hän on liikaa narsistisesti äänessä ja kertoo lähinnä itsestään ja menee ainakin kymmeniä sivuja, ennen kuin hän alkaa kirjoittaa romaanin nimen mukaisesta lähtökohdasta.

Outi

Sympatiat Bitten puolella. Tulipahan kuunneltua… En pitänyt Donnerista hänen eläessään ja mieleni ei muuttunut, kun kuuntelin kirjan, päinvastoin vahvistui.

Anneli

Ihmettelen tätä kirjaa. Lähtökohta oli kiinnostava, tuoda Jörn Donneriin ja hänen läheistensä kokemuksiin hänestä henkilökohtaisempi, näkökulma. Miksi kirjailija kuljettaa itseään mukana tarinassa? Miksi kieli on niin huonoa? Miksi samat asiat sanotaan moneen kertaan? Miksi kirjoittajan kysymykset haastateltaville kirjoitetaan kirjaan? Ne ovat kaiken lisäksi johdattelevia. Lopun hehkuttava hautajaispuhe oli raivostuttava lopetus. Valitettavan huonotasoinen kirja hyvästä aiheesta.

Helena

Olipas sekava kirja.

Mari