Järjettömiä asioita

  Tulossa oleva kirja

E-kirja: 17.3.2021

Äänikirja: 17.3.2021

Nykykirjallisuuden suunnannäyttäjän omaääninen rakkausromaani

Järjettömiä asioita kertoo erään suhteen tarinan. Se on romaani rakkaudesta ja kuolemasta, sitoutumisesta ja vapaudenkaipuusta.

”Elämässäni on vain yksi kysymys, johon en ole löytänyt sellaista ratkaisua, että se riittäisi edes jonkinlaisen mielenrauhan takaamiseen, ja tuo kysymys liittyy rakkauteen, siihen, että olen yhä mieheni kanssa, vaikka hän asuu yhdessä maassa ja minä toisessa.”

Saara Turusen vahvatunnelmainen romaani kuvaa järjen ja tunteiden ristiriitaa. Se kysyy, voiko vakavasti otettava kirjailija kirjoittaa rakkaudesta ja mitä rakkaus lopulta on. Haikea ja hauska teos kuljettaa ajatusta elämän hetkellisestä luonteesta, sen kauneudesta ja katoavaisuudesta.

Saara Turunen (s.1981) on yksi tämän päivän arvostetuimmista kirjailijoista. Hänen esikoisteoksensa Rakkaudenhirviö sai Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon ja hänen toinen romaaninsa Sivuhenkilö aiheutti pienoisen myrskyn kotimaisessa kirjallisuuskeskustelussa, teos oli myös ehdolla Tulenkantaja- ja Nuori Aleksis -kirjallisuuspalkintojen saajaksi. Turunen tunnetaan lisäksi teatterintekijänä. Hänen viimeisimpiä teoksiaan ovat Tavallisuuden aave ja Meduusan huone. Turusen näytelmiä on käännetty useille eri kielille ja esitetty ympäri maailmaa.

Näytä lisää