Johtajuus – Kirkas suunta ja ihmisten voima

Kirkas suunta ja ihmisten voima

Arvostelu 4.2
5h 24min
101 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Johtaminen on yhä useammin muutoksen johtamista. Tärkeintä on kirkkaan suunnan näyttäminen ja ihmisten saaminen mukaan muutokseen. Matti Alahuhta suuntaa sanomansa sekä johtajille että johdettaville selkeästi ja havainnollisesti tavalla, joka puhuttelee jokaista johtamisesta kiinnostunutta lukijaa.

Kirja kuvaa yrityksen kilpailukyvyn perustaa, jonka jatkuva kehittäminen mahdollistaa yrityksen vahvistumisen ja irrottautumisen kilpailijoista hyvinkin yllättävissä ja vaativissa markkinatilanteissa. Keskeisiä tekijöitä tässä ovat esimerkiksi ihmisten ja vireen johtaminen, yrityskulttuurin, henkilöstön ja laadun kehittäminen sekä aikajänteen ja mittaamisen merkityksen ymmärtäminen.

Alahuhta käsittelee myös johtamista liiketoiminnan kriittisissä vaiheissa kuten muutoksen käynnistämisessä, strategian saamisessa elämään, murroskohtien hyödyntämisessä ja vaikeiden tilanteiden kääntämisessä mahdollisuuksiksi. Nämä kuvaukset perustuvat Koneen johtamiseen vuosina 2005-2014, jona aikana Kone kaksinkertaisti globaalin markkinaosuutensa ja yhtiön liikevoitto kasvoi koko ajan. Alahuhta täydentää tarkasteluaan muutamalla Nokia-vuosiensa esimerkillä.

Tekniikan tohtori Matti Alahuhta (s. 1952) työskenteli Koneen toimitusjohtajana vuodesta 2005 kevääseen 2014. Hän toimii hallituksen puheenjohtajana DevCo Partnersissa, Outotecissä, Elinkeinoelämän keskusliitossa sekä Aalto-yliopistossa ja on hallituksen jäsen Koneessa, ABB:ssä ja Volvo AB:ssä. Ennen Konetta hän teki pitkän uran Nokian tietoliikenne- ja matkapuhelinyksiköiden johtotehtävissä. Matti Alahuhta on valittu toistuvasti Suomen arvostetuimmaksi yritysjohtajaksi.

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirjan kesto:

5h 24min

Sivua:

101

Kielet:

suomi

Julkaistu:

10.11.2016

Äänikirjan kustantaja:

Docendo

ISBN Äänikirja:

9789522913517

E-kirjan kustantaja:

Docendo

ISBN e-kirja:

9789522912060

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Johtajuus – Kirkas suunta ja ihmisten voima –
Äänikirja, E-kirja

Täydellinen lukija asiatekstille. Erinomainen, inspiroiva kirja.

Susa

Erinomainen kirja 4,5/5

Miguel

Kattava koonnos selkeitä johtamisen peruskiviä hyvin kerrottuna.

Jani

Erittäin hyvä

Markku