Joka päivä laiturilla viisi- Clare Pooley

Arvostelu 4
10h 21min
231 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Kuinka monta tarinaa mahtuu yhteen junavaunuun?

Totuushaasteen kirjoittajan uusi hyvän mielen romaani, joka liikuttaa, naurattaa ja ihastuttaa!

Joka arkiaamu kello 8.05 Iona Iverson nousee samalta laiturilta samaan junaan. Joka aamu hän näkee junassa samat kanssamatkustajat ja huvittaa itseään arvailemalla heidän taustojaan, hän on jopa antanut jokaiselle lempinimen. Mutta sanaakaan he eivät ole vaihtaneet, tietenkään, eihän kukaan puhu junassa ventovieraille. Eräänä aamuna työmatkalaisten rauha rikkoutuu, kun yksi heistä on tukehtua viinirypäleeseen. Tapahtuma laukaisee ketjureaktion ja yhdistää monenkirjavan joukon ihmisiä. Onko heillä kenties muutakin yhteistä kuin sama työmatka?

Englantilainen kirjailija Clare Pooley valmistui Cambridgen yliopistosta ja työskenteli 20 vuotta mainostoimistossa, kunnes alkoi kirjoittaa kokoaikaisesti. Esikoisromaani Totuushaaste oli kansainvälinen menestys, joka voitti useita palkintoja ja on käännetty jo 29 kielelle. Joka päivä laiturilla viisi on Pooleyn toinen romaani. Hän asuu Lontoossa miehensä, kolmen lapsensa ja kahden borderterrierin kanssa.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Ulla Selkälä
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
10h 21min
Sivut:
231
Kielet:
suomi
Julkaistu:
23.12.2022
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510447727
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510447734

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Joka päivä laiturilla viisi – E-kirja, Äänikirja

Ihan jees, jotenkin ennalta-arvattava kevyt välipala

Kati

Kun kirja saa sinusta otteen et malta laskea sitä käsistäsi, se ei käy aivan alussa, joten jaksa siis jatkaa vielä muutama sivu pidemmälle.

Tea

👍

Liisa

Jäi kesken. Kaikki hahmot aivan tolkuttoman kliseisiä, eikä neljänneksen aikana oikein selvinnyt, oliko kirjan tarkoituksena olla romanttinen, hauska vai vakava. Lukija oli hyvä.

MS

Tosi hyvä tarina ja fiilis 👍

Tanja

Ihana! Lontoossa työmatkoja istuneille, 80-lukulaisille, kaikille joilla mielikuvitus laukkaa töihin pendelöidessä!

Mervi

Alku hiukan sekava,loppua kohti parani

Niina

Huippu hauska! Pistää tirskumaan ja käkättämään. Mahtava kirja.

Jane

Loistavasti yhteen punoutuneet henkilöt.

Kati

Kiva hyväntuulen kirja, joka muuttui mielenkiintoisemmaksi loppua kohden. Lukijalle annan yhden pisteen, tosin hän ei olisi ansainnut sitäkään. Oli todella vaikeaa pysyä kärryillä kuka sanoi ja mitä sanoi. Lukija aloitti sivulauseet ”Iona sanoi” kuin Ionan kommentti olisi vasta tulossa, mutta oikeasti se oli jo mennyt. Lopulta opin tekstistä päättelemään, mikä kenenkin vuorosana on eikä lukija tökerö intonaatio enää niin kovin pilannut kuuntelua. Harmillisesti näin hyvään kirjaan valittu noin huono lukija.

Anna-Maija

Herätti ajatuksia. Pani ajatukset toimimaan monissa tilanteissa , kohtaamisissa joita päivittäin tapahtuu. Leikkimielisyyttä elämässä pitäisi olla. Ajattelin lainata ja lukea kirjan uudelleen

Elina

Alku vähän pitkäveteinen, mutta parani loppua kohden.

Katja

Mainio kirja, hyvä lukija.

Johanna

👍

Veli

Erinomainen hyvänmielen kirja, jossa tämän päivän viittauksia ja tuoretta dialogia. Kivasti erilaisia hahmoja ja juna hauska tapahtumapaikka!

Emilia