Joko ollaan perillä?

Joko ollaan perillä?

Tietoa kirjasta

Uskomaton matkakertomus Mosambikin slummeista Nairobin diplomaattipiireihin. Hillittömän hauska tilitys äitiydestä länsimaisen neuvolajärjestelmän ulkopuolella. Konstailematon kuvaus suomalaisnaisen ja brittidiplomaatin rakastumisesta.

Joko ollaan perillä? on tarina ikuisen säheltäjän elämästä: juurettomuudesta, aikuiseksi kasvamisesta, rakkaudesta ja oman paikan etsimisestä suuressa maailmassa. Matkalla sattuu ja tapahtuu: pidätys Teksasissa ja Egyptissä, karkotus USA:sta sekä etsintäkuulutus Mosambikissa pitävät mielen virkeänä ja pulssin koholla. Huikeinta on kuitenkin esikoisen saaminen Ugandassa, jossa tappaja-ampiaiset pitävät majaa terassilla ja kylpyhuoneen liat sananmukaisesti räjäytetään pois. Äitiyden myötä alkaa kuitenkin aivan uudenlainen matka, joka pakottaa kasvamaan ja saa kaipaamaan takaisin juurilleen. Lopulta löytyy se oivallus, joka tuo ikuisen matkailijan levottoman mielen omanlaiseensa kotiin.

Nina Rousun matkakertomus on hulvaton sukellus äitiyteen ja rakkauteen tuntemattomalla maaperällä.

Nina Rousu (s. 1973) on Torniosta kotoisin oleva kirjailija, joka asuu tällä hetkellä Intiassa ja työskentelee muun muassa matkaoppaana ja joogaopettajana. Hänen esikoisteoksensa on Joko ollaan perillä vuodelta 2018.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Joko ollaan perillä?