Jos kerrot tästä, tapan sinut- Leone Milton, Mathilda Hofling

Arvostelu 3.8
8h 33min
153 Sivut
Hyväksikäytetyt
bookCoverFor

Yhteenveto

Mathilda Hofling ihastuu 13-vuotiaana Simoniin, joka uskottelee internetin keskustelupalstalla olevansa teinipoika ja houkuttelee Mathildan ottamaan itsestään alastonkuvia. Totuus Simonista on kuitenkin toinen. Aikuisen miehen alistamana Mathilda ajautuu myymään itseään väkivaltaisille miehille. Hän on varma, että jos hän kertoo hyväksikäytöstä kenellekään, hänet tapetaan. Monien vuosien ajan Mathilda yrittää irtautua hyväksikäyttäjiensä otteesta, mutta vasta kun hänet pahoinpidellään lähes hengiltä, hän onnistuu tavoitteessaan.

Jos kerrot tästä, tapan sinut on järkyttävä kertomus julmasta seksuaalisesta väkivallasta. Ruotsalainen Mathilda Hofling kertoo tarinansa rehellisesti ja mitään salailematta, aikuisena naisena, äitinä, vaimona ja selviytyjänä.

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Timo Korppi

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Osa:

7

Äänikirjan kesto:

8h 33min

Sivut:

153

Kielet:

suomi

Julkaistu:

6.2.2023

Äänikirjan kustantaja:

Lind & Co

ISBN Äänikirja:

9789180520089

E-kirjan kustantaja:

Lind & Co

ISBN e-kirja:

9789180520096

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Jos kerrot tästä, tapan sinut – Äänikirja, E-kirja

Suosittelut, vaikka aihe on raskas

Anna

Kirjan kertoma on kamalaa todellisuutta. Lukijan äänestä en pitänyt ja sen vuoksi melkein jäi kuuntelematta.

Susanne

Lukijan ääni oli aivan liian lapsekas tämän kaliiberin kirjaan. Paikoin myös tuntui siltä kuin tapahtumilla olisi mässäilty tarpeettoman paljon. Olisi ollut myös tarpeen tietää etukäteen kuinka paljon kirjassa käsiteltiin anoreksiaa.

Säilä

rankka aihe, mutta kirja jätti paljon toivomisen varaa. suurin osa oli syömisongelmasta turinointia, mitä syönyt tai ei syönyt, sitä jankattiin jankkaamasta päästyään. sitten seksityön loppuessa hypätään 10v eteenpäin, ei mitään miten perhe reagoi yms. tai mitä muuta tapahtui. myös kun ei irtaantunut seksin myynnistä vaikka monta kertaa oli mahis, jätti auki kysymyksiä pitikö siitä kuitenkin tai saaduista rahoista? ja kaikista suurin miinus kirjassa oli lässyttävä lukija, jonka hidas, lapsellinen ja lässyttävä tyyli oli kuin satua lapsille lukeva lastentarhanopettaja. että se voi tälläisessä aiheessa ärsyttää. eikä tämä ole siinä suhteessa ainoa kirja

Marko

Raaka, surullinen, vihaa herättävä. Hyvä kerronta.

RIITTA

Lukijan lapsekas ääni ja selkokielinen lukutyyli ei oikein sopinut tämän kirjan sisältöön. Tuntui kuin olisi lastenkirjaa kuunnellut mutta sisältö oli toki kaikkea muuta. Ristiriitainen fiilis jäi tämän takia.

Johanna

Uskomaton selviytymistarina! Toivon todella, että miehet saavat jossain vaiheessa ansionsa mukaisen rangaistuksensa. Varmasti joillekkin lukijoille/kuulijoille liian raaka ja yksityiskohtainen, mutta itselleni tunnistaen miesten potentiaalisen pahuuden se ei ollut sitä. Äänikirjan lukijalle kolme tähteä jotenkin ärsyttävästi äänensävystä ja sanojen ääntämisestä.

Minni

Kirja poikkesi aika paljon odotuksistani, kun groomauksesta mainittiin aina välillä kuin sivulausein, välillä hiukan pitemmin. Loput olikin sitten pääpainona syömishäiriötä/anoreksiaa. Tätä tuskin kukaan osaa odottaa, ja joitakin se voi triggeröidä. Kirja oli kokonaisuudessaan aika blaah, ok.

Sara

😢

Raija

Olipa silmiä avaava teos nuoren tytön hyväksikäytöstä ja syömishäiriöstä sekä sairaista ihmisistä, jotka ovat valmiita musertamaan toisen omaa tyydytystä tavoitellessaan.

Pirjo

😭

Anne

Todella pysäyttävä ja ahdistava kirja. Oli pakko lopettaa välillä kuuntelu, niin pahaa teki. Onneksi kirja antoi kuitenkin lopuksi uskon siihen, että kaikesta voi selvitä. Kammottava tarina, mutta loppu todella osoitti, että mistä vaan voi selvitä. Hatunnosto Matildalle!

Kaija

Jämpti

Joonas

Se että tällaiset kokemukset läpikäynyt pystyy avaamaan ne kirjaan ansaitsee viisi tähteä. Kuuntelin sen tähden loppuun, että halusin tietää mitä niille sioille kävi. Valitettavasti ei mitenkään. Lukija olisi voinut olla parempi, kieli ja ääni oli liian terävä tähän herkkään kirjaan.

Hanna

Ihmettelen näissä traagisissa tositarinoissa graafisten yksityiskohtien tarpeetonta määrää ja toisaalta analyyttisen otteen puutetta. Selittämällä asioita vaikkapa asiantuntijan avulla kirjat voisivat ehkäpä ehkäistä joitakin uhreja.

Katja