Jouluposso

Jouluposso

Tietoa kirjasta

Maailman suosituimman lastenkirjailijan uutuus!

Jouluyönä kaikki herää eloon, jopa lelut! Lumoava lastenromaani J. K. Rowlingilta.

Suuri, mieltä lämmittävä seikkailu, jossa joulun taika ja rakkauden voima näyttävät mahtinsa. Kahdeksanvuotiaan Jackin rakkain pehmo, Roteepossu eli RP, katoaa jouluaattona ja Jack on murheen murtama. Jackin uusi lelu, Jouluposso eli JP, keksii rohkean suunnitelman. Jack ja JP lähtevät taianomaiselle matkalle Hukattujen maahan etsiäkseen ja pelastaakseen Jackin parhaan ystävän.

J. K. Rowlingin ensimmäinen lastenromaani Harry Potter -sarjan jälkeen on joulun suuri lukuelämys. Kirja nousee sellaisten ikimuistoisten klassikkojen rinnalle kuin Liisa ihmemassa ja Pähkinänsärkijä. Se itkettää, naurattaa, koskettaa ja jännittää viimeiselle sivulle asti.

Kirjassa on palkitun brittiläisen kuvittajan ja animaatio-ohjaajan, Jim Fieldin, taidokas mustavalkoinen kuvitus. Jaana Kapari-Jatan upea suomennos lisää lukunautintoa.

J. K. Rowling tunnetaan seitsemästä Harry Potter -kirjastaan, jotka ovat myyneet yli 500 miljoonaa kappaletta ja käännetty yli 80 kielelle. Niistä on myös tehty kahdeksan suosittua elokuvaa. Hän on kirjoittanut myös kolme käsikirjaa, joista Ihmeotukset ja niiden olinpaikat päätyi valkokankaalle elokuvien sarjana. Rowling oli mukana käsikirjoittamassa näytelmää Harry Potter ja kirottu lapsi näytelmäkirjailija Jack Thornen ja ohjaaja John Tiffanyn kanssa. Vuonna 2020 Rowling jatkoi lapsille kirjoittamista Ikkabog-satukirjallaan, jonka hän ensin julkaisi ilmaisena internetjulkaisuna, ja josta saadut tulot myöhemmin lahjoitti koronapandemiasta kärsineille ihmisille.

Jim Field on palkittu kuvittaja, hahmosuunnittelija ja animaatio-ohjaaja. Hänen ensimmäinen kuvakirjansa Cats Ahoy! voitti Roald Dahl Funny Prizen ja oli ehdolla Kate Greenaway -palkinnon saajaksi. Sen jälkeen hän on kuvittanut suosittuja, lukuisia palkintoja voittaneita lastenkirjoja ja hänen kuvittamiaan kirjoja on julkaistu myös suomeksi. Hänen oma kuvakirjansa Monsieur Roscoe – On Holiday on kaksikielinen kirja, jonka kanssa voi opetella ranskan sanoja.

Jim on kotoisin Farnboroughsta. Hän on työskennellyt Lontoossa ja asuu tällä hetkellä Pariisissa vaimonsa ja pienen tyttärensä kanssa.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Jouluposso