Joulupukin tarina
  
Jaa kirja    
Miten Joulupukki löysi tehtävänsä, miten tontut löysivät Korvatunturille? Mistä Joulumuori puuropatoineen ilmestyi? Entä kuka hoitaa metsän eläimiä, kuka Joulupukin poroja? Mitä Joulupukin tuvassa puuhataan ennen ja jälkeen ihmeellisen taikavoimaisen jouluyön?
Suuressa suomalaisessa saturomaanissa kerrotaan Joulupukin tarina. Se on täynnä Lapin lumoa, revontulia, tuntureita, kesäöitä ja vitivalkeita lumihankia. Siinä on klassisen satutarinan hehkua ja kaunis sanoma ystävyydestä ja lempeydestä. Se on myös kertomus siitä, kuinka pienikin voi pystyä sankaruuteen, kun on voitettava kauhea loitsiva Staalo, joka uhkaa lopettaa joulun.
Paula Havaste on aiemmin kirjoittanut kolme myyntimenestykseksi noussutta historiallista romaania. Lastenkirjallisuus on ollut hänen erikoisalaansa, jota hän on tutkinut, opettanut, kääntänyt, toimittanut ja arvostellut lehtiin. Nyt hän debytoi ensimmäisellä lastenkirjallaan.
Suloiseen ja vauhdikkaaseen seikkailukertomukseen Joulupukista yhdistyy hauskalla tavalla tietoa Lapista ja suomalaisesta kansanperinteestä.
Näytä lisää