Journalismin kuolema

Mitä medialle oikein tapahtui?

- Katleena Kortesuo

Arvostelu 4.2
8h 52min
182 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Pelastetaan journalismi – ja yhteiskunta!

Merkittävä yhteiskunnallinen tietokirja käy läpi journalismin muutoksen vaihe vaiheelta ja korostaa puolueettoman journalismin merkitystä yhteiskunnan polarisaation vastalääkkeenä.

Journalismin tarkoitus on levittää puolueetonta tietoa. Me haluamme tietää, mitä Suomessa ja maailmalla on tapahtunut, millaisia ilmiöitä ja yhteiskunnallisia liikkeitä on meneillään ja mitä poliitikot ja mielipidevaikuttajat ajattelevat.

Medialla on kuitenkin meneillään identiteettikriisi. Perinteisen neutraalin journalismin haastajiksi ovat nousseet muun muassa ratkaisukeskeisyys, joka näkee journalismin tehtävänä toimia yhteiskunnan suunnannäyttäjänä, ja tarinakeskeisyys, joka tekee journalismista tarinankerrontavälineen ja yhden viihteen muodoista. Samalla median alkuperäinen tarkoitus – objektiivisuus, puolueettomuus ja neutraalius – on mennyt pesuveden mukana.

Tutkimusten mukaan suomalaiset luottavat mediaan vähemmän kuin ennen. Tästä on seurauksena ikäviä asioita: yhteiskunta polarisoituu, ja valemediat ja huijaussivustot kukkivat. Vähäinen luottamus mediaan ei silti koskaan ole lukijoiden vika, vaan median itsensä vika. Mitä on tehtävissä, jotta luottamus palautuisi?

Katleena Kortesuo on palkittu tietokirjailija, joka on tehnyt yli 40 kirjaa viestinnästä, yhteiskunnasta ja historiasta. Hänen kirjansa tunnetaan konkreettisista esimerkeistä ja nasevasta kielenkäytöstä. Katleena on myös viestinnän kouluttaja, tunnettu seminaaripuhuja ja yhteiskunnallinen bloggaaja, jonka missiona on parantaa julkisen viestinnän selkeyttä ja saavutettavuutta.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

8h 52min

Sivua:

182

Kielet:

suomi

Julkaistu:

9.8.2022

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520437343

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520437336

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Journalismin kuolema – E-kirja, Äänikirja

Äärimmäisen hyvä, ajankohtainen ja kiinnostava kirja. Kiitos!

Joonas

Kirja on yhtä kiinnostava, kuin Petteri Järvisen Windows-opas (ei siis lainkaan kiinnostava). Perusasioita käydään läpi kiusallisen hitaasti ja loputtomien listojen kautta. Teoksen otsikkoa ei lunasteta, mikä lienee humoristinen kunnianosoitus clickbait-otsikoille.

Jarkko

Mielenkiintoinen ja informatiivinen katsaus kotimaisen journalismin nykytilaan

Natalie

Ajatuksia herättävä

Minna