Julkisesti tuomitut- Aku Hirviniemi, Jan-Olof Nyholm

Arvostelu 3.1
7h 20min
bookCoverFor

Yhteenveto

Laillisen oikeusjärjestelmän rinnalle on ilmestynyt hallitsematon ja säätelemätön julkinen tuomioistuin, Public Court. Se jakaa mielivaltaisia tuomioita sosiaalisessa mediassa, viihdelehdistössä ja valtakunnan arvostetuimmissa uutiskanavissa. Tuomioista ei voi valittaa. Leima on lyöty ennen varsinaista oikeuskäsittelyä.

Taiteilija Aku Hirviniemen ja varatuomari Jan-Olof Nyholmin toimittama Julkisesti tuomitut - Public Court tutkii ilmiötä poikkeuksellisen laajasti. Ääneen pääsevät kohujulkisuuteen joutuneet Samu Haber ja Aku Louhimies, mutta myös käräjäoikeuden tuomari, Seiska-lehden entinen päätoimittaja ja oikeuspsykologi. Saamme kuulla julkisen tuomioistuimen läpikäyneiden rohkeaa henkilökohtaista todistusta ja asiantuntijoiden viileää analyysiä.

Julkisesti tuomitut - Public Court kysyy kuinka turvataan tuomareiden, syyttäjien ja todistajien riippumattomuus tapauksissa, jossa ennaltamääritelty ”totuus” vyöryy kaikista kanavista alitajuntaan? Koko suomalainen oikeusjärjestelmä ja media ovat haasteiden edessä. Mitä tapahtui syyttömyysolettamalle? Kuka määrittää rikoksen ja rangaistuksen?
Muoto:
Äänikirja
Äänikirjan kesto:
7h 20min
Kielet:
suomi
Julkaistu:
14.10.2021
Äänikirjan kustantaja:
Audiomaa
ISBN Äänikirja:
9789527423127

© Audiomaa (Äänikirja)

What other people think

Reviews of Julkisesti tuomitut – Äänikirja

Olisin toivonut, että kuvauksesta olisi selkeästi kerrottu, että kyseessä ei ole äänikirja.

Satu

Tämä ei ole kirja

Ennemminkin joku radio-ohjelma tai podcast.

Jouni

Tota niinku

Ei jaksanut kuunnella. Olisi ollut mielenkiintoinen aihe jos olisi ammattilainen suunnitellusti hoitanut. Ei jatkoon 😒

Andy

Enemmän podcastien sarja kuin äänikirja

Kiinnostavia keskusteluja, jotka eksyvät ja polveilevat paikoin myös ihi aiheesta. Hirviniemi lupaa esipuheessa näyttää vakavamman puolensa, mutta ei kuitenkaan malta olla heittämättä huulta tuon tuosta. Kokonaisuutena kevyttä kuunneltavaa ja toimii kyllä kun suhtautuu enemmänkin podcastina.

Samuli