Julkisesti tuomitut
  
Laillisen oikeusjärjestelmän rinnalle on ilmestynyt hallitsematon ja säätelemätön julkinen tuomioistuin, Public Court. Se jakaa mielivaltaisia tuomioita sosiaalisessa mediassa, viihdelehdistössä ja valtakunnan arvostetuimmissa uutiskanavissa. Tuomioista ei voi valittaa. Leima on lyöty ennen varsinaista oikeuskäsittelyä.
Taiteilija Aku Hirviniemen ja varatuomari Jan-Olof Nyholmin toimittama Julkisesti tuomitut - Public Court tutkii ilmiötä poikkeuksellisen laajasti. Ääneen pääsevät kohujulkisuuteen joutuneet Samu Haber ja Aku Louhimies, mutta myös käräjäoikeuden tuomari, Seiska-lehden entinen päätoimittaja ja oikeuspsykologi. Saamme kuulla julkisen tuomioistuimen läpikäyneiden rohkeaa henkilökohtaista todistusta ja asiantuntijoiden viileää analyysiä.
Julkisesti tuomitut - Public Court kysyy kuinka turvataan tuomareiden, syyttäjien ja todistajien riippumattomuus tapauksissa, jossa ennaltamääritelty ”totuus” vyöryy kaikista kanavista alitajuntaan? Koko suomalainen oikeusjärjestelmä ja media ovat haasteiden edessä. Mitä tapahtui syyttömyysolettamalle? Kuka määrittää rikoksen ja rangaistuksen?
Näytä lisää