Juuselan Maija- Marja Hiltunen, Leena Falttu

269 Sivut
Juusela
bookCoverFor

Tuleva julkaisu

Äänikirja: 14.11.2022

E-kirja: 14.11.2022

Yhteenveto

Juuselan Maija on jatko-osa Mansikkamäen Elinalle, joka sijoittui jatkosodan vuosiin.

Ensimmäisen osan päähenkilö oli Elina, jonka sulhanen Osku katosi sodassa, ja Elina solmi avioliiton Juuselan Markun kanssa. Osku palasi kotiin oltuaan vuosikausia sotavankeudessa, ja Elina joutui tekemään kipeän ratkaisun. Hän jäi Markun luokse, ja Osku muutti Kanadaan yhdessä Korhosen Hilkan kanssa.

Vuoden 1964 juhannus on lähestymässä, ja ennen sitä Juuselassa vietetään vanhan emännän, Kertun syntymäpäiväjuhlat.

Mitä tapahtuu, kun Korhosen Tyyne kailottaa suuren uutisen: Osku ja Hilkka ovat tulossa Suomeen? Ihmiset ovat luulleet unohtaneensa ja kuvitelleet toisten tehneen samoin. Kipeä asia on painettu villaisella yli kaksikymmentä vuotta. Yksi ainoa harkitsematon lause sysää liikkeelle tapahtumasarjan, joka järkyttää kaikkien päähenkilöiden elämää, ja asiat on ajateltava uudelta kantilta.

Juuselan esikoinen Maija ja hänen sisaruksensa Mirja ja Mikko ovat kasvamassa aikuisiksi. Tähän asti he ovat eläneet rauhallista ja onnellista elämää. Maija on tarmokas ja voimakastahtoinen hevosnainen, jota on kaavailtu talon perijäksi, mutta hänen elämänsä hajoaa nyt pirstaleiksi. Miten ihminen ylipäätään selviytyy tällaisessa tilanteessa?

Kirjassa kuvataan 1960-luvun elämää ja Eurajokea, ja tekstissä vilahtaa myös todellisia ihmisiä. Dialogi käydään pääasiassa Eurajoen murteella.

Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Sarja:
Osa:

3

Sivut:
269
Kielet:
suomi
Julkaistu:
14.11.2022
Äänikirjan kustantaja:
Lind & Co
ISBN Äänikirja:
9789180512527
E-kirjan kustantaja:
Lind & Co
ISBN e-kirja:
9789180513135

© Lind & Co (Äänikirja)

© Lind & Co (E-kirja)