K2 - på liv och död

- Fredrik Sträng, Per Johnsson

Arvostelu 4.2
6h 50min
234 Sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Den svenske bergsklättraren Fredrik Sträng hade bestämt sig. Han var redo för K2 i Pakistan, ett av de farligaste och mest skoningslösa bergen på vår jord. Och det började bra, vädret var osannolikt bra, det var perfekt. Men situationen skulle snart förändras och sluta i kaos och bråd död.

Ett gällt skrik skar genom den klara luften. Det ekade över glaciären ner mot läger 4 på 7 800 m dit Sträng och hans kompanjon Dr Eric Meyer precis återvänt efter att ha avbrutit sitt försök att nå toppen. Många indikatorer och en obehaglig känsla av att något skulle gå fel hade fått dem att vända.

Det var norskan Cecilie Skog som skrek. Hon lät som om hon var nära, men hon var flera timmar bort. Hade det gått en lavin? Hade någon ramlat? Hade någon dött?

Här berättar i första hand Fredrik, men också andra klättrare som befann sig på berget, om de dramatiska dygnen sommaren 2008, då elva personer omkom och Fredrik miste flera av sina vänner i en av de värsta klättringsolyckorna någonsin.

Målande naturskildringar och laddade klättringsscener varvas med Fredriks tankar om drömmar och mål, och om vad som motiverar en människa att utsätta sig för extrema utmaningar och påfrestningar. Det är en känslosam historia om hopp och förtvivlan, om naturkrafter och drivkrafter – om liv och död.

Text Per Johnsson

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

6h 50min

Sivua:

234

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

22.2.2018

Äänikirjan kustantaja:

Din röst

ISBN Äänikirja:

9789197965446

E-kirjan kustantaja:

Bokförlaget Forum

ISBN e-kirja:

9789137139142

© 2012 Din röst (Äänikirja)