Kaari

Kirjailija Kaari Utrion elämä

Arvostelu 4.4
19h 5min
402 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Kaari Utrio (s. 1942) luki pikkutyttönä Jokamiehen maailmanhistorian ja tiesi, mitä halusi tehdä isona: hänestä tulisi historiantutkija. Kun hän valmistui historian maisteriksi, hän tahtoi kirjoittaa historiallisen romaanin työllistääkseen itsensä väliaikaisesti. Vuonna 1968 ilmestyneestä esikoisromaanista Kartanonherra ja kaunis Kirstin alkoi tuottelias ura.

Utrio on kirjoittanut kolmekymmentäseitsemän romaania ja parikymmentä populaaria tietokirjaa. Hänen ensimmäisestä tietokirjastaan Eevan tyttäristä tuli menestysteos. Hän on kirjoittanut myös tv- ja radiokäsikirjoituksia, artikkeleita ja kolumneja. Utrio on ollut ahkera yhteiskunnallinen keskustelija. Naisasianaisena hän on herättänyt railakastakin vuoropuhelua.

Kaari Utrion tarina on osa suomalaisen kirjallisuuden ja kustantamisen historiaa. Isä Untamo Utrio oli perustamassa Tammea ja äiti, toimittaja Meri Utrio, suomensi. Kaari Utrio ja hänen miehensä Kai Linnilä puolestaan perustivat Amanita-kustantamon. Utrion tarina kertoo kirjailijan työstä; sen ankaruudesta ja nautinnollisuudesta. Se on kertomus onnellisten loppujen naisesta, joka karikoista huolimatta katsoo ulapalle päin

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

19h 5min

Sivua:

402

Kielet:

suomi

Julkaistu:

19.5.2021

Äänikirjan kustantaja:

Siltala

ISBN Äänikirja:

9789522348456

E-kirjan kustantaja:

Siltala

ISBN e-kirja:

9789522348401

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kaari – E-kirja, Äänikirja

Hyvin kirjoitettu Kaari Utrion elämäntarina. Erittäin mielenkiintoinen. Löytyi hämmästyttäviä yhtymäkohtia omaan elämääni, joista en tiennyt. Lukija myös hyvä.

irmeli

Mielenkiintoista, olen lukenut Utrion kirjat viime vuosina toistamiseen sitten teini-iän ja on ollut mukava tutustua kirjailijaan näin, koska mielikuvani on ollut suppea. Hän on ollut vaikuttamassa naisten elämään monella tavalla. Kiitos!

Katja

Eriniomainen kertomus ja hyvä lukja.

Sirpa

Mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu. Piti otteessaan, vaikka ensin pelkäsin pitkää mittaa.

Tuomas