Kadonneiden tavaroiden vartija- Ruth Hogan

Arvostelu 3.8
8h 51min
199 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Rakkaudentäyteinen feel good -romaani parhaaseen brittityyliin

Ruth Hoganin esikoisromaani Kadonneiden tavaroiden vartija kietoo toisiinsa yllätyksellisellä tavalla monta tarinaa rakkaudesta.

Padua on ruusupuutarhan ympäröimä lontoolainen talo, jonka omistaa iäkäs kirjailija Anthony Peardew. Kirjailijan apuna työskentelee nelikymppinen Laura, joka pakenee ihmissuhteiden haavoittavuutta Paduan ruusuntuoksuisiin huoneisiin ja pysähtyneeseen aikaan.

Neljäkymmentä vuotta aiemmin nuori Eunice kiiruhtaa pitkin Lontoon Bloomsbury Streetiä työhaastatteluun. Vihreä ovi, kolkutus. Ennen kuin Eunice on edes ehtinyt astua kynnyksen yli, hän on umpirakastunut sen toisella puolella seisovaan mieheen.

Ruth Hoganin romaani leikkaa läpi vuosikymmenten 70-luvulta nykypäivään ja kietoo toisiinsa yllätyksellisellä tavalla monta tarinaa rakkaudesta. Pääjuonta puhkovat vanhan kirjailijan talteen keräämiin esineisiin liittyvät pienet tarinat. Niiden kirpeys jää mieleen, mutta sitäkin vahvempana läikähtää sydämeen Hoganin maailman lämmin toivo.

Ruth Hogan syntyi Bedfordissa Englannissa perheeseen, jonka äiti työskenteli kirjakaupassa. Ruth luki kaikki kirjat, jotka vain sai käsiinsä, ja erityisesti Muumi-kirjat olivat hänelle mieluisia. Hogan suoritti yliopistossa kirjallisuuden ja teatteritaiteen opinnot ja teki työuraa ensin paikallisen hallinnon palveluksessa, kunnes kolmikymppisenä alkoi työskennellä osa-aikaisesti ja käyttää kaiken vapaa-aikansa kirjoitustyöhön.

Hogania on tituleerattu feel good -romaanien kuningattareksi, ja hänen teoksiensa käännösoikeuksia on myyty kymmeniin maihin. Huhtikuussa 2022 ilmestynyt Madame Burovan kuu ja tähdet on hänen neljäs suomennettu romaaninsa. Aiemmin häneltä on julkaistu suomeksi romaanit Kadonneiden tavaroiden vartija, Lauluja variksille ja Queenie Malonen Paratiisihotelli.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Susanna Tuomi-Giddings

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

8h 51min

Sivut:

199

Kategoriat:

Kielet:

suomi

Julkaistu:

16.1.2020

Äänikirjan kustantaja:

Bazar

ISBN Äänikirja:

9789522797827

E-kirjan kustantaja:

Bazar

ISBN e-kirja:

9789522797674

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kadonneiden tavaroiden vartija – Äänikirja, E-kirja

Aivan ihana kirja. Sitä kuunnellessa teki mieli juoda ihana kupponen teetä.😍

Päivi

Tässä kirjassa ärsytti moni asia alkaen siitä, että kahden henkilön nimet oli suomennettu. Pommikone! Päivänpaiste! Ärsytti joka kerran, kun luin ne! Luin kirjan kuitenkin loppuun, vaikka välillä teki mieli luovuttaa.

Hannele

Kivaa kesäkuunneltavaa

Laura

Ihana tarina siitä, kuinka tärkeää on, että meillä kaikilla on ihmisiä, jotka välittävät meistä.

Laura

Todella hyvän mielen kirja, välillä kyyneleet silmissä ja välillä nauroin ääneen sitä kuunnellessa 😂

Tuija

Lumoavaa tekstiä

Lumoavaa tekstiä, maukas suomennos, hyvä lukija. Tällainen sanoilla iloittelu vie mukanaan, kantaa alusta loppuun.

Sirkku

Pitkäveteinen

Tara

Päivänpaiste❤

Kokoelma ihmiskohtaloita punotaan yhteen ja ylimääräisen kroppasomin Päivänpaiste on kirjan tähti - kääntäjä onnistunut hyvin.

Kristiina

Kadonneiden tavaroiden vartija

Ihana kirja! Suosittelen lämpimästi!

Pirjo

Alku lupaa mielenkiintoista tarinaa. Muuttuu ihan perus rakkaushömpäksi. Pikakelauksella loppuun

Anja