Kadonnut keskittymiskyky- Johann Hari

Arvostelu 4.4
11h 48min
317 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Harhailevien ajatusten jäljillä

Johann Harin Kadonnut keskittymiskyky selvittää, miksi nykyihmisen on aina vain vaikeampaa keskittyä.

Ihmisten keskittymiskyky vähenee kaikkialla maailmassa. Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan yliopisto-opiskelijat keskittyvät yhteen tehtävään nykyään keskimäärin 65 sekuntia ja toimistotyöläiset kolme minuuttia. Mitä meille on tapahtunut ja miksi?

Selvittääkseen hajamielistymisen syitä tietokirjailija Johann Hari on tutustunut suureen määrään keskittymistä käsitteleviä tieteellisiä tutkimuksia ja haastatellut asiantuntijoita eri puolilla maailmaa. Harin tutkimusmatkan aikana käy ilmi, ettei keskittymiskyvyn puute johdu nykyihmisten heikosta itsekurista, vaan monesta ympäristömme osatekijästä.

Johann Hari kertoo tietokirjassaan Kadonnut keskittymiskyky kahdestatoista keskeisimmästä tekijästä, jotka ovat vaikuttaneet keskittymiskykymme heikentymiseen. Hän esittää myös keinoja, joilla niin yksilöt kuin yhteiskunta voisivat saada keskittymiskykynsä takaisin.

Kirjailija(t):
Kääntäjä(t):
Timo Korppi
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
11h 48min
Sivut:
317
Kielet:
suomi
Julkaistu:
12.1.2023
Äänikirjan kustantaja:
Bazar
ISBN Äänikirja:
9789523769342
E-kirjan kustantaja:
Bazar
ISBN e-kirja:
9789523769335

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kadonnut keskittymiskyky – E-kirja, Äänikirja

Mielenkiintoinen ja laaja tietoteos keskittymisen haasteisiin tässä yksilökeskeisessä maailmassa, jossa kuitenkin kaikki liittyy kaikkeen.

Hanna

Erinomainen muistutus siitä, mihin ollaan menossa, jos kollektiivista muutosta ei tule. Ei kuitenkaan maailmanlopunsaarna, vaan realistinen, analyyttinen kuvaus vaihtoehdoista. Myös suomalaisen ”maailman parhaan koulutusjärjestelmän” kehittäjille erinomaista luettavaa.

Risto

Todella hyvä kirja. Vaikka hankalia asioita käsittelee...

Merike

Kolahtaa ja avaa silmät mihin on tultu. Vahva suositus.

Keijo

No huh huh...olen hyvin lähellä henkilökohtaista vallankumousta, siis omassa elämässäni. Tulen vielä kiittämään ystävääni ja kävelylenkkikaveriani joka jo aikoja sitten suositteli muuttamaan asiat omassa elämässäni mahdollisimman yksinkertaisiksi. Tämän kirjan myötä tuo viisas neuvo sai rankasti glooriaa. En tiedä minne joutseneni ui, mutta jos saan seurata sen matkaa niin haluan ymmärtää ja nähdä tuon kaiken paremmin ja tarkemmin.

Oiva