Kaikki hyvä sinussa- Linda Olsson

Arvostelu 4
8h 41min
162 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Valonpilkahduksia tuikkiva tarina rikkinäisistä perheistä ja uusista aluista

Marion Flintin maisema Uuden-Seelannin rannikolla on karu ja autio, ja kotitalo häilyy ulko- ja sisätilan välillä. Hän kohtaa yllättäen kotirannallaan pienen maoripojan, Ikan, ja kaksikon välille kehittyy omalaatuinen ystävyys: toinen osapuoli on elämän rajujen kokemusten vaimentama, keski-ikäinen ruotsalainen lääkäri ja taiteilija, toinen kosketusta pelkäävä, vetäytynyt, vakava lapsi.

Marion opastaa ja ruokkii musikaalista Ikaa ja pelastaa lopulta pojan omalta perheeltään. Ikaa hoivatessaan Marion joutuu palaamaan muistoissaan omaan lapsuuteensa. Hän muistaa onnelliset ajat isoisän luona Ahvenanmaalla, pikkuveljensä syntymän ja valtavan rakkauden, jota silloin tunsi. Mutta hän joutuu muistamaan myös onnettoman kotinsa, laiminlyönnit ja synkän perhedraaman, jonka seurauksena hän joutui erilleen veljestään.

Sisarukset kohtaavat arvaamatta kolmekymmentä vuotta myöhemmin, ja kohtaamisen jälkeen mikään ei ole enää samoin.

”Upeasti kirjoitettu, riipaiseva tarina lasten haavoittuvuudesta ja aikuisten vastuusta. Uskalluksesta rakastaa ja kysyä itseltään, miksi rakastaa.”
- Femina

“Kun muistelee viime vuotta, tämän kirjan kirjoittaminen tuntuu ihmeeltä. Minua ympäröineestä pimeydestä syntyi romaani, jota pidän toistaiseksi toiveikkaimpanani.”
- Linda Olsson omassa blogissaan

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Anuirmeli Sallamo-Lavi

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

8h 41min

Sivut:

162

Kielet:

suomi

Julkaistu:

8.8.2022

Äänikirjan kustantaja:

Gummerus

ISBN Äänikirja:

9789512430840

E-kirjan kustantaja:

Gummerus

ISBN e-kirja:

9789512430857

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kaikki hyvä sinussa – E-kirja, Äänikirja

Kirja oli jotenkin sekava ja siinä hyppelehdittiin liikaa ajasta toiseen. Lukija oli liian monotoninen. Oli kuin hän lukisi kauppalistaa.

Raija

Alku oli hidas mut juoni tiivistyi loppua kohden, lukija on hyvä kun lisäsi kuuntelunopeutta.

Pirjo

Alkuun oli vaikea päästä tarinaan mukaan. Loppua kohti tapahtumat alkoivat nivoutuu kokonaisuudeksi. Ole siis kärsivällinen

Ritva

Kirja oli koskettava ja hyvä, mutta lukija luki tekstiä konemaisesti . Teksti ja lukija eivät kohdanneet ja siksi kuuntelukokemus jäi vähän valjuksi.

Marjut

Pidin tekstistä, mutta en lukijan tyylistä: konemainen, ylikorostunut lausuminen, ei luonteva. "yliselkeä"

Eija