Kaikki lokakuun taivaat

- Elina Annola

Arvostelu 3.7
16h 3min
282 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Mitä kaikkea pahaa voi saada aikaan haluamalla hyvää

Elina Annolan Kaikki lokakuun taivaat -romaanissa alakoulun opettaja on valmis tekemään oppilaiden eteen kaikkensa, vaikka väkisin.

Kaisu Hänninen on hyvä opettaja. Hän osallistaa, huomioi ja rohkaisee, eikä hänellä ole vaikeuksia pitää lankoja käsissään toisin kuin joillakin kollegoilla. Hän on vastuussa oppimiskokemuksista, tärkeästä osasta lapsuutta. Toisten ihmisten lapsista. Ja lasten vuoksi on joustettava.

Kaisun kolmosluokalla on Alina, jonka isä on opettanut tappamaan nettipelin zombit ja jonka äidiltä on kadonnut rakkaus. On Sagal, pieni somalityttö, jonka äiti kolisuttelee huonekaluja öisin. Mikael, joka piirtää naaleja ja koiria ja jonka isä tietää tarkalleen, mikä on Mikaelin parhaaksi.

Elina Annolan toisen romaanin modernissa koulumaailmassa kommunikointi on moniääniseksi pirstaloitunutta, ja ihmiset satuttavat itsensä väärinymmärrysten teräviin säröihin etsiessään yhteyttä toisiinsa. Annola kertoo sisällämme märkivistä haavoista ja piilotetuista peloista, jotka vääntävät hyvätkin pyrkimykset vahingollisiksi teoiksi. Aggressioksi, joka purskahtaa ulos odottamatta.

Elina Annola (s. 1985) on helsinkiläinen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, jonka juuret ovat Etelä-Pohjanmaalla ja lapsuusmaisemat Laihian lakeuksilla. Hänen esikoisromaaninsa Kunnes kukkivat puut ilmestyy keväällä 2022, ja toinen romaani, Kaikki lokakuun taivaat, on tulossa syksyllä. Luku- ja kirjoitusharrastusten lisäksi Annola viettää aikaansa lenkkipoluilla, joilla seurana juoksentelee toisinaan myös parsonrussellinterrieri Ryyti.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

16h 3min

Sivua:

282

Kielet:

suomi

Julkaistu:

4.10.2022

Äänikirjan kustantaja:

Bazar

ISBN Äänikirja:

9789523763562

E-kirjan kustantaja:

Bazar

ISBN e-kirja:

9789523763555

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kaikki lokakuun taivaat – Äänikirja, E-kirja

Valitettavasti kirjaa ei pysty kuuntelemaan, kun lukija ei osaa painottaa peräpohjan murretta oikein. Murteet ovat ymmärrettävästi vaikeita, mutta lukijaksi kannattaa silloin valita murretta osaava, jos murteeseen ei ole aikaa perehtyä.

Sanna

Vähän ankea tarina.

Mia

Ajankohtainen, ajatuksia herättävä teos nykykoulumaailmasta ja sen monenlaisista haasteista!

Perhe

Monikerroksinen ja kieleltään kaunis kokonaisuus! Luo kiinnostavalla tavalla erilaisia näkökulmia nykypäivän koulumaailmaan ja nostaa esiin ajankohtaisia aiheita.

Aleksi