Kaikki on kemiaa

Arvostelu 4.4
14h 2min
286 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

”Kuvaile itseäsi kolmella sanalla.”

Elizabeth Zott: ”Hiili, happi ja vety.”

Poikkeuksellinen sankaritar, raikkaan feministinen ote ja ilmeikäs kertojanääni tekevät Bonnie Garmusin esikoisromaanista supermenestyksen. Kaikki on kemiaa on riemastuttava romaani vakavista asioista: naisten oikeuksista, tieteen merkityksestä, ja omien valintojen tärkeydestä. Omapäinen Elizabeth Zott on raikas tuulahdus sovinnaisessa 1960-luvun taitteen Amerikassa, jossa älykkäälle naiselle on tarjolla vain kahvinkeittäjän osa.

AUTHOR OF THE YEAR - BRITISH BOOK AWARDS 2023

Kemisti Elizabeth Zott ei ole mikään tavallinen nainen. Elizabethin mielestä tavallisia naisia ei olekaan, mutta 1960-luvun tiedeyhteisö on toista mieltä. Vähättely, sorto ja seksuaalinen häirintä ovat työpaikan peruskauraa, jos työn ylipäätään onnistuu saamaan. Lannistumaton Elizabeth on vehkeilevän saarnaajan tyttärenä tottunut aivan kaikkeen mitä miessukupuoli voi keksiä, mutta kun ura ja rakkaus vaihtuvat lennossa yksinhuoltajuuteen ja työttömyyteen, joutuvat Elizabethinkin hoksottimet koville. Kohtalo heittää Elizabethin juuri sinne, mitä hän halusi välttää: kauhanvarteen. Uusi ura tv-kokkina avaa kuitenkin yllättävän mahdollisuuden valistaa kanssanaisia sekä kemian ihmeellisestä maailmasta että itsenäisestä elämästä. Setämiehet ovat ihmeissään: mitä tämän naisen kanssa pitäisi tehdä?

"Kepeä kirja puhuu naisten oikeuksista terävästi ja taiten." -EEVA

"Lukukokemus on yhtä aikaa riemastuttavan kevyt sekä täynnä tiukkaa asiaa." -KOTIVINKKI

"Oi, pitkästä aikaa tykästyin romaanihenkilöön ihan kunnolla! ‒ ‒ Rooleihin mahtumaton Elizabeth on hilpeä, feministinen, raikas, ehdoton, viihdyttävä ja koskettava – ja niin on koko kirjakin." -KODIN KUVALEHTI

"Kaikki on kemiaa -kirjaa on lähes mahdotonta jättää kesken. Kirja tarjoaa koko tunteiden kirjon, se naurattaa, suututtaa ja itkettääkin. Se on ehdottomasti fiksujen feelgood-romaanien aatelia!" -KIRSIN BOOK CLUB -BLOGI

Bonnie Garmus on copywriter ja luova johtaja, joka on työskennellyt teknologian, lääketieteen ja koulutuksen parissa. Hän on aktiivinen avovesiuimari ja soutaja, ja hänellä on kaksi tytärtä. Garmus on syntynyt Kaliforniassa, ja hän asuu nykyään Lontoossa aviomiehensä ja koiransa (nimeltään 99) kanssa. Kaikki on kemiaa on Bonnie Garmusin ensimmäinen romaani. Sen oikeudet on myyty kiivaan kilpailun jälkeen yli 30 maahan, ja siitä on tekeillä minisarja, jossa pääosaa esittää Brie Larson.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Mari Hallivuori

Muoto:

Äänikirjan kesto:

14h 2min

Sivua:

286

Kategoriat:

Kielet:

suomi

Julkaistu:

9.5.2022

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520439934

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520439941

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kaikki on kemiaa –
Äänikirja, E-kirja

Kirja lapsellinen ja lattea juoneltaan, lukija sopi hyvin lukemaan tämän teoksen.

Sirkka

En kokenut tässä mitään "raikasta". Päähenkilö on oppikirjaesimerkki Mary Sue-hahmosta, oi kuinka ylivoimaisen viehättävä ja älykäs. Ns. feministinen näkökulma on alleviivatun kärjistetysti tuotu esiin, samaan tapaan kuin pienten lasten opettavaisissa tarinoissa, joissa poikkeusyksilö saa riesakseen kaikki oman viiteryhmänsä vastoinkäymiset, mutta kirkkaalla näkemyksellään ja kipakalla luonteellaan selättää haasteet. Pidän kyllä että kaunokirjallisuudessakin käsitellään isompia, yhteiskunnallisia teemojakin, mutta tässä toteutus on kömpelö, lapsellinen ja sanomaa ratakiskosta vääntävä.

Tiinalotta

Ihmettelen, että tämä kirja on arvosteltu näin korkealle. Olihan kirja ihan viihdyttävä,mutta sitten kuitenkin aika kevyttä harlekiinia..

Satu

Aivan loistava kirja! Vuoden parhaimmistoa.

Saara