Kaikki se viha, kaikki se rakkaus

Entisen rikollisen ja päihderiippuvaisen Pauli Joonan tarina

- Minna Ala-Heikkilä

Arvostelu 4.2
9h 5min
206 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Rikollisen elämän todelliset kasvot.

Entisen rikollisen ja päihderiippuvaisen Pauli Joonan tarina ei kerro rikollismaailman julkkiksesta eikä uhoa rikollista menestystä. Sen sijaan se näyttää, mihin lapsuuden kaltoinkohtelu, laiminlyönnit ja väkivalta sekä jo lapsena alkanut päihderiippuvuus voivat pahimmillaan viedä.

Pauli Joona on istunut 17 tuomiota, joista viimeinen tuli henkirikoksesta, Suomessa suhteellisen tunnetusta Sastamalan sitomissurmasta, ja kesti 10 vuotta. Vankilasta hän vapautui alkuvuodesta 2017. Nykyään hän tekee merkityksellistä työtä ja on löytänyt elämäänsä rakkauden.

Jo Joonan lapsuus oli poikkeuksellisen köyhä, ankara ja väkivaltainen. Alkoholisoitunut isä juotti pojalleen alkoholia ja hakkasi perhettään. Joona oppi varautumaan äkkilähtöihin ja nukkui takki päällään ja kengät lähtövalmiina.

Pauli Joona on selviytynyt paitsi raitistumalla myös tarkastelemalla perusteellisesti omia asenteitaan, arvojaan ja tunne-elämäänsä sekä vankilassa että vankila-ajan päätyttyä: ”Nyt on kuultu tarpeeksi julkkisrikollisten tarinoita, joissa juhlitaan ja vedetään amfetamiinia ja rahaa on. Nyt on aika kuulla tavallisen rikollisen tarina, jossa kaikki on surullista ja huonoa ja kaikessa ollaan altavastaajana niin linnassa kuin siviilissäkin.”

Minna Ala-Heikkilä on Aamulehden uutistoimittaja, joka on tehnyt toimittajana ja paikallislehtien päätoimittajana vuosien uran. Hän on aiemmin kirjoittanut kaksi kirjaa.

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

9h 5min

Sivua:

206

Kielet:

suomi

Julkaistu:

14.9.2023

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520449124

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520449117

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kaikki se viha, kaikki se rakkaus – E-kirja, Äänikirja

Kirja oli todella hyvä ja rehellisesti kirjoitettu. Lisää hengellisiä kirjoja Bookbeatiin. Oli yllätys löytää kyseinen kirja täältä. Lukijalle myös suuret kiitokset😊, äänesi sopii kirjaan täydellisesti. Kaikkea hyvää Joonan perheelle💕

Päivi

Äärimmäisen koskettava tarina. Lukija sopi tähän tarinaan, kuin nenä päähän.

rosanna

Erinomainen kirja ja erinomainen lukija.

Maarit

Taidokkaasti kerrottu rehellinen kuvaus elämästä. Ja todistus siitä, että jokaisella on mahdollisuus muutokseen. Paljon tuttuja paikkoja, tapahtumia ja ihmisiä, joten myös vähän paluuta omiin muistoihin. Lukija on todella sopiva tähän teokseen.

Anni