Kaikki tuoksuu lumelta

Kaikki tuoksuu lumelta

Tietoa kirjasta

Haluan tuoda sinut sisään tarinaan sillä hetkellä, kun kaikki tuoksuu lumelta.

Saara Cantellista olemme saaneet pehmeä-äänisen, teräväkatseisen kertojan, joka tavoittaa erityisen hyvin eri sukupolvien tunnistettavat äänet.

Aistivoimainen tarina sukupolvien ketjusta.

Kun Kerttu Kataja valmistuu Taideakatemiasta kurssinsa lahjakkaimpana, tulevaisuus aukeaa edessä hohtavana kuin vastasatanut lumi: hänelle on myönnetty harvinainen työskentelyapuraha ja ateljeepaikka Pariisissa.

Hänen tyttärensä Tuija puolestaan jättää parikymppisenä yliopisto-opinnot ja muuttaa maaseudulle. Ekologisessa yhteisössä on tarkoitus irrottautua kerskakulutuksesta ja elää omavaraisesti.

Tuijan tytär Olivia, vastavalmistunut näyttelijä, kertoo äitinsä ja äidinäitinsä tarinaa omalle lapselleen. Menneet polut on tunnettava, jotta osaisi suunnistaa tulevassa. Välillä Olivia kuitenkin pelkää eksyvänsä liian syvälle sukupuiden sekaan, joutuvansa metsänpeittoon kuten äitinsäkin aikoinaan.

Saara Cantellin esikoisromaani Kesken jääneet hetket (2020) sai runolliseksi myös lukijat ja kriitikot.

”Elokuvantekijän kuvaukselliset otot ja rytmitys ovat kohdallaan. Erityisen kauniit kielikuvat jäävät makuina mieleen.”

– Kaleva

”Yksi kauneimmista kirjoista, jonka olen vähään aikaan lukenut” – tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.com

”En malttanut hetkeäkään olla lukematta tai kuuntelematta tätä. Niin koukuttavia ’kesken jääneitä hetkiä’ ja äärimmäisen kaunista kieltä.”

– @kriselda

”Elokuvaohjaaja lumoaa esikoisromaanillaan.”

– ESS

Saara Cantell (s. 1968) on elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja, jonka suosittuja elokuvia on palkittu niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Hänen esikoisromaaninsa Kesken jääneet hetket (2020) vakuutti niin lukijat kuin kriitikotkin.

Kirjailija.Saara Cantell
Lukija.Meri Nenonen

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kaikki tuoksuu lumelta