Kaita polku - Rauli Badding Somerjoen tarina

Arvostelu 3.8
9h 32min
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Paratiisi, Valot, Tähdet tähdet, Fiilaten ja höyläten, Ja rokki soi, Nuori rakkaus, Laivat, Ikkunaprinsessa ja monet muut Rauli Badding Somerjoen (1947-87) levytykset ovat kuuluneet jo vuosikymmeniä suomalaisten suosikkisävelmiin.

Baddingin voi hyvällä syyllä sanoa kuuluvan kevyen musiikkimme raskassarjalaisiin. Vaatimattomissa oloissa Somerolla kasvanut taiteilija tuli ensimmäisen kerran julkisuuteen Jyväskylän kesän 1966 kulttuuriskandaalin yhteydessä. Hän oli merkittävässä roolissa Suomen Talvisota 1939-1940 -yhtyeen
julkaisemalla Underground-rock-levyllä ja kohosi vuonna 1973 ennen näkemättömäksi listasuosikiksi Fiilaten ja höyläten -klassikollaan.

Yleisistä trendeistä ja henkilökohtaisista ongelmistaan johtuen Badding katosi 1970-luvun puolivälissä julkisuudesta lähes yhtä nopeasti kuin oli sinne ilmestynytkin, mutta palasi ihailijoidensa iloksi seuraavalla vuosikymmenellä listoille ja lavoille Agents-yhtyeen solistina.

Kaita polku kertoo Baddingin tarinan siten kuin hänen läheisensä, ystävänsä, faninsa ja yhteistyökumppaninsa sen näkivät ja kokivat. Merkittävässä roolissa kirjassa on myös Rauli itse - hänestä tehtyjen lukuisten radio-, lehti- ja tv-haastatteluiden kautta. Oman lisänsä teokseen antavat musiikin ammattilaisten analyysit Baddingin suosituimmista lauluista sekä taiteilijan täydellinen diskografia.

Teoksen kuvamaailma on peräisin yksityiskokoelmista sekä levy-yhtiöiden ja ammattikuvaajien arkistoista.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja

Äänikirjan kesto:

9h 32min

Kielet:

suomi

Julkaistu:

5.7.2023

Äänikirjan kustantaja:

Siltala

ISBN Äänikirja:

9789523882416

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kaita polku - Rauli Badding Somerjoen tarina – Äänikirja

Ikävä on. Kiitos, mielenkiintoisesta kirjasta. Hyvä, rauhallinen lukija 🌹

Mari

Hyvät yksityiskohdat. Pidin lukijanäänestä myös.

Heini

Perus teos

Zony

Tuttu tarina.

Tero