Kallis kotimaa- Laila Hirvisaari

Arvostelu 4.5
13h 18min
Lehmusten kaupunki
bookCoverFor

Yhteenveto

Suomen itsenäisyyden kalliit lunnaat.

Ratsuväkiprikaati joutuu Kannaksen suurhyökkäyksen aikana kesällä 1944 koviin taisteluihin Viipurinlahden saarilla ja kokee suuria menetyksiä. Sekasorron ja kiivaiden pommitusten keskelläkin rakkaus on väkevä voima. Kirjeet eivät kuitenkaan kulje, lomat on peruttu ja kotirintamalla tiedetään sotatilanteesta hyvin vähän. Naiset yrittävät hoitaa arjen askareita ja hankkia lapsille syötävää.

Tiet täyttyvät taas evakoista. Jotkut kohtaavat määränpäänsä jo matkalla niin kuin ne sadat, jotka tuhoutuvat tai haavoittuvat Simolan asemalla ammusjunan räjähtäessä siviilijunan vieressä.

Kallis kotimaa päättää seitsenosaisen Lehmusten kaupunki -sarjan.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja

Osa:

7

Äänikirjan kesto:

13h 18min

Kielet:

suomi

Julkaistu:

11.1.2023

Äänikirjan kustantaja:

Otava

ISBN Äänikirja:

9789511450825

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kallis kotimaa – Äänikirja

👍🤗

Leena

Lukijan "nuotti" vähän häiritsevä

Ritva

Kiitos tästä kirja sarjasta tämä on Suomelle 🇫🇮 aarre.

Marjo

Lehmusten kaupunki kirjasarja kaikenkaikkiaan mullisti minun elämän sota-ajan todellisuudesta ja auttoi ymmärtämään enemmän meidän kotimaan itsenäisyyden hintaa. Vaikka tarina on fiktiivistä, historia sen takana todellista. Tunnen suurta kunnioitusta sotiemme lottia ja veteraaneja kohtaan, ketkä mahdollistivat sen Suomen, missä elämme. Lailan kirjoittama tarina tempaa mukaansa ja sitä on vaikea kuunnella herkistymättä. 🧡

Roosa

Tosi hyvä kirja, olen lukenut sen aikaisemmin, koko kirjasarjan, ja nyt kuuntelin.

Eira

Panda52

Anna-Leena

Hyvä ja lämminhenkinen kirja, sodan vaikutukset ihmisiin ja heidän elämäänsä jälleen hienosti kuvattuna. Hirvisaari oli hyvin taitava kirjailija. 💓💓 Erja Manto ihana lukija.💓💓

Helena

Sinne jäi ukkini. Koskaan en tavannut. Mummi, suurin idolini, sotaleski, yksihuoltaja. Äiti isättömänä kasvanut. Kiitos teille, jokaiselle yhdessä ja erikseen. Kiitos kirjailijalle, joka auttoi minua ymmärtämään tapahtunutta entistäkin paremmin.

Marjo

Hienosti kirjoitettu kappale Suomen historiaa.

Anne

Kuinka kauniita ihmistarinoita, vaikkakiv sodan jaloissa. Jos olisin jumala, Laila saisi kirjoittaa ihmiset uusiksi mm. Taunon ja Hilkan kaltaisiksi. Olen nauttinut koko sarjasta, sen ihanista ihmisistä. Voi kumpa tuollainen ihmisten välinen kanssakäyminen ja välittäminen voisi palautua nyky hetkeen. Kiitos Lailalle ja lukijalle näistä ihanista hetkistä.

Esa

Pala Suomen historiaa. Hyvä.

Hanna

Tässä on kaikki kohdallaan. Niin totta. Kiitos lukijalle kiitos kirjailijalle, kiitos Suomen Tukevat.

Karoliina

Yksi parhaista kirjasarjoista joita olen lukenut. Niin tunteellisesti ja hienosti Laila kirjoittaa sodasta, ystävyydestä, surusta, ilosta, tuskasta ja perhesiteistä.

Riina

Loistava kirjasarja!Sain paljon kaipaamaani tietoa äitini ja isäni sota-ajasta. He asuivat Uuraassa, isäni joutui sotaan, äitini oli evakossa Antreassa 3 lapsen kanssa, minä synnyin evakkoreissun päätteeksi Tampereella. Nyt ymmärrän miksi isä ei puhunut sodasta ja äiti itki aina kun Karjalan kunnailla soi radiossa. Kiitos tästä sarjasta Ulla-Maija Orava E

Ulla-Maija

Niin koskettava kertomusten sarja. Ja monivivahteinen ja rikas kieli karjalan murre oli niin mukavaa kuunneltavaa. Lukijan pehmeä ääni antoi kyllä miellyttävän kuuntelu elämyksen!

Seija