Kamrathustru

Kamrathustru

Tietoa kirjasta

”Hon är mycket mera, sade han enkelt. Det beror bara på att jag är ett fördömt vrak och ur stånd att försörja en hustru, att vi inte är gifta för länge sen. Nu stannar hon här, traktens skvallerkäringar må säga vad de vill.”

Ingenjören Mikael Bourg återvänder hem till Sverige från sin tjänstgöring i Afrika, stukad och malariasjuk. Hemma finner han att hans odåga till son slösar bort sitt liv på nöjen, och att hans förmögna ex-fru inte gjort något åt saken. I den unga bibliotekarien Ebba Garland finner han dock kärleken, men hans egen sjukdom hindrar honom från att hitta ett arbete – och att han skulle försörjas av sin fru är inte tänkbart enligt de rådande normerna. Kan deras okonventionella kärlek överleva?

Dagmar Edqvists (1903–2000) rika produktion har vunnit många läsare och omfattar både intelligenta och moderna äktenskapsromaner samt historiska romaner – alla skrivna med psykologisk skärpa och förfining. Kamrathustru är hennes debut från 1932, som även filmatiserades 1941 med titeln Livet går vidare.

E-kirja

ruotsi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kamrathustru

Arvioita ei ole vielä tarpeeksi monta