Kansalainen Kekkonen- Gordon F. Sander

Arvostelu 4.1
17h 12min
370 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Amerikkalaiskirjailijan teoksessa paljastuksia Urho Kekkosen ensimmäisestä kaudesta.

Ensimmäisen presidenttikauden alussa lähes puolet kansasta vihasi Urho Kekkosta. Kauden lopussa hänelle ei ollut varteenotettavaa vaihtoehtoa. Yhdysvaltalainen Gordon F. Sander kertoo, miten se tapahtui.

Yllättäviä paljastuksia sisältävä teos kuvaa, kuinka täpärästi presidentiksi valittu Kekkonen teki itsestään korvaamattoman niin kotimaassa kuin ulkopoliittisesti, ja sijoittaa UKK:n ja Suomen osaksi paljon suurempaa, Neuvostoliiton ja USA:n välistä šakkiottelua, joka oli tuon tuosta vähällä kuumeta tuliseksi.

Gordon F. Sander kirjoittaa poikkeuksellisen vauhdikkaasti ja tarkastelee Kekkosen ensimmäistä, käänteentekevää ja dramaattista presidenttikautta amerikkalaisin silmin, vapaana suomalaiskirjoittajien rintamalinjoista.

Yhdysvaltalainen toimittaja ja historiakirjoittaja Gordon F. Sander on perehtynyt Urho Kekkosen presidenttikausiin kuuden vuoden ajan käännättäen suomenkielisiä lähteitä, kahlaten arkistoja ja tehden haastatteluja Suomessa ja Yhdysvalloissa. Aiemmin Sander on julkaissut muun muassa Suomea käsittelevät kirjat Taistelu Suomesta 1930–1940 ja Usein unohdettu Suomi. Sander oli Pulitzer-ehdokkaana kirjallaan Serling: The Rise And Twilight Of Television’s Last Angry Man. Sander asuu Riiassa ja toimii Baltian kirjeenvaihtajana useille yhdysvaltalaisille laatulehdille.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Heidi TihveräinenLauri Sallamo
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
17h 12min
Sivut:
370
Kielet:
suomi
Julkaistu:
16.8.2021
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510454244
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510413524

© WSOY (Äänikirja)

© WSOY (E-kirja)