Kansanjuhla

Kansanjuhla

Tietoa kirjasta

Ruhtinas myöntää tyttärelleen Riinalle luvan lähteä kansanjuhlaan – kunhan tytär lupaa pysyä etäällä kansasta. Riina ei isänsä toiveita kuuntele. Hän haluaa kansan joukkoon, sillä sieltä saisi myös lahjoja ja arpalippuja.

Pian kansanjuhlassa syntyy tungos, ja Riina joutuu ihmisten runtelemaksi. Kuka pelastaa Riinan? Entä mitä nuori sankari vastaa, kun Riina haluaisi palkita hänet?

"Kansanjuhla"-novellin on suomentanut Tolstoin jälkeenjääneistä muistiinpanoista Arvid Järnefelt, joka myös tunsi Tolstoin henkilökohtaisesti.

Leo Tolstoi (1828-1910) oli maineikas venäläinen kirjailija. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat "Sota ja rauha" sekä "Anna Karenina". Tolstoi oli huomattava yhteiskunnallinen ja uskonnollinen ajattelija, ja hän kuului kreivilliseen sukuun. Hän opiskeli yliopistossa itämaisia kieliä ja oli muutenkin kielellisesti hyvin lahjakas – hän puhui venäjän lisäksi ranskaa, kreikkaa, italiaa, englantia ja saksaa. Kirjoittamisen lisäksi Tolstoi halusi auttaa köyhiä, ja hän perustikin kylänsä lapsille koulun.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kansanjuhla