Kärlek på Hällebäck

Kärlek på Hällebäck

Tietoa kirjasta

Sigge Stark skildrar ingående och riktigt vardagen för 1950-talets svenska bondefamilj, den som följer med allt det nya men ändå förmår bevara ”den gamla goda tiden”. Huvudpersonen är fortfarande den unga Kerstin, omsvärmad och beundrad. Starka känslor sliter henne än hit, än dit … Hon älskar livet på landet, bland djuren och allt det växande. Men var är hennes livsuppgift, vem är det hon ska ge sitt hjärta?

Hällebäcks gård sändes först som en radioserie i Sveriges Radio under åren 1959–61. Serien om en lantbrukarfamilj och deras liv gick rakt in i människornas hjärtan och blev en framgång utan motstycke – den blev senare utgiven både som följetong i Hela Världen och som en romanserie i tre delar. Kärlek på Hällebäck är den avslutande delen i serien som inleds med Hällebäcks gård samt Kerstin på Hällebäck.

Sigge Stark var Sveriges mest lästa författare. Med en rekordproduktion på över 100 romaner och otaliga noveller har hon trollbundit generationer av svenska läsare i alla åldrar. Hennes böcker kännetecknas av kärlek, förvecklingar och dramatik, men är också skildringar av människors tillvaro under flera decennier. Bakom pseudonymen Sigge Stark fanns författaren och djurälskaren Signe Björnberg (1896–1964).

E-kirja

ruotsi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kärlek på Hällebäck