Katoamisten kirja- Iida Rauma

Arvostelu 3.7
8h 8min
182 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Pysäyttävä romaani heistä, jotka lähtevät varoittamatta

Isä on häipynyt ilman selityksiä, ja äiti on kiinnostuneempi sisällissodan murhista kuin lapsestaan. Tyttären uusi elämä uudessa kaupungissa ei ota alkaakseen eikä menneisyys loppuakseen. Hän maalaa tauluja, pesee mummoja, laiminlyö parisuhdettaan ja tuntee vetoa kosovolaiseen hoitajatoveriinsa. Päässä pyörii, paleltaa ja panettaa.

Katoamisen kirjassa toiset auttavat itseään pillereillä, toiset lähtemällä. Ja sitten on niitä, jotka jäävät etsimään ja odottamaan silloinkin, kun tajuavat odotuksen olevan turhaa. Henkilöhahmot ovat tuttuja ja inhimillisiä kaikessa kohtuuttomuudessaan.

Iida Rauma ottaa esikoisromaanissaan kantaa koulujen, terveyskeskusten ja vanhainkotien ovien takana tapahtuvaan arkiseen väkivaltaan. Siitä on tullut niin jokapäiväistä, ettei sitä huomata ennen kuin on liian myöhäistä.

Katoamisten kirja on ennakkoluuloton ja vahvatunnelmainen romaani runkkaamisesta, heikosta todellisuudentajusta, syksyisestä Turusta, vastuun välttelemisestä ja välittämisestä. Vivahteikas kieli ja tiheä atmosfääri vievät matkalle tuntemattomiin paikkoihin, kartan valkoiselle alueelle.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

8h 8min

Sivut:

182

Kielet:

suomi

Julkaistu:

7.3.2022

Äänikirjan kustantaja:

Gummerus

ISBN Äänikirja:

9789512429646

E-kirjan kustantaja:

Gummerus

ISBN e-kirja:

9789512430772

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Katoamisten kirja – Äänikirja, E-kirja

Juoni piti hyvin koko kirjan ajan mukanaan. Intiimikohtausten turhan tarkka kuvailu oli turhaa.

Eila

Päivitetty naispuolinen Päätalo! Suora ja detaljoitu, ihana. Ja sitten lukija Karoliina........aivan loistava!

Pauno

Iida Rauman Hävityksen oltua järisyttävä lukukokemus, pääsivät hänen kaksi edeltävää teostaan myös lukulistalle. Valitettavasti esikoisromaani oli hienoinen pettymys. Kirjan teemoista olisi varmasti ollut enemmänkin kaiveltavaa, mutta nyt kokemus jäi pintapuoliseksi angstiksi.

Hannamari