Kävele, unohda, rakastu

Kävele, unohda, rakastu

Tietoa kirjasta

Joskus täytyy kävellä Suomen halki ymmärtääkseen, mikä elämässä on tärkeintä

Kun korona tyhjentää nuoren uraohjus Helena Kastikaisen kalenterin, hän päättää tehdä jotain repäisevää – kävellä Suomen päästä päähän. Vailla minkäänlaista vaelluskokemusta Helena pakkaa rinkkansa ja lähtee kuukausia kestävälle matkalle, jonka aikana hän aikoo saada vastauksia mieltä piinaaviin kysymyksiin itsestä, urasta ja parisuhteesta.

Kauniiden maisemien ja uusien ystävien lisäksi satojen kilometrien varrella vastaan tulevat nestehukka, paarmahyökkäykset, lukuisat vammat eri puolelle kehoa – puhumattakaan reitille lyöttäytyvistä tuntemattomista suomalaisista. Matkanteko ei suju aina suunnitelmien mukaan, ja Helena joutuu kohtaamaan menneisyytensä haamuja ja ylittämään itsensä konkreettisilla tavoilla.

Mitä kuoriutuu esiin, kun bleiserit on jätetty kaappiin ja edessä on viikkokausia suoran tien tarpomista? Milloin on pärjättävä omillaan ja milloin täytyy luottaa muiden apuun? Pitääkö elämässä päästä tavoitteisiin vai voiko vain nautiskella maisemista?

Astu mukaan Helenan matkaan, kun hän kävelee Helsingistä Nuorgamiin, yrittää unohtaa kivut ja arkielämän huolet sekä lopulta rakastuu elämäänsä – ja ehkä erääseen mieheen.

Jos pidit Elizabeth Gilbertin kirjasta Eat, Pray, Love tai Cheryl Strayedin Villistä vaelluksesta, tämä on sinulle!

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kävele, unohda, rakastu