Kehitysavun kirous

- Matti Kääriäinen

Arvostelu 4
94 Sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Kehitysavun antaminen köyhille maille ei ole johtanut niihin tavoitteisiin, jotka sille alun perin asetettiin. Äärimmäinen köyhyys on häviämässä lähinnä sellaisissa maissa, joille kehitysapua ei ole annettu - vaikka virallinen propaganda toista väittääkin. Monissa maissa kehitysapu tukee paikallista eliittiä, ei demokratisoitumista. Kaiken kukkuraksi kehitysmaista karkaa pääomia lähes kymmenen kertaa kehitysavun verran, monikansalliset yritykset kiertävät veroja ja veroparatiiseihin kertyy tuhansia miljardeja euroja. Edes kehitysavun ammattilaiset eivät tiedä, kuka kehitysapulaivaa ohjaa ja mihin suuntaan.

Ulkoasiainneuvos ja eläkkeellä oleva suurlähettiläs Matti Kääriäinen kirjoittaa kehitysapubisneksen karusta todellisuudesta juhlapuheiden takana. Siinä todellisuudessa rikkaat maat ovat antavinaan apua ja kehitysmaiden eliitti on ottavinaan sitä vastaan. Osansa saavat myös suomalaispoliitikot: muun muassa Paavo Väyrysen toimet kehitysapukoneiston pyörteissä näyttäytyvät kriittisessä valossa. Kirja sisältää myös katkelman Kääriäisen Mosambikin-komennuksensa jälkeen laatimasta loppuraportista, jossa hän ehdottaa oman asemapaikkansa lakkauttamista.

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja

Sivua:

94

Kielet:

suomi

Julkaistu:

5.2.2015

E-kirjan kustantaja:

Into Kustannus

ISBN e-kirja:

9789522643964

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kehitysavun kirous – E-kirja

Kannattaa lukea!

Kiihkotonta, omiin kokemuksiin ja tutkittuun tietoon perustuvaa analyysiä. Kirjoitettu mukaansa tempasvasti. Mielenkiintoisia tarinoita löytyy myös! Avasi omaa ajatteluani ja silmiäni kehitysavun jarruttavasta roolista.

Silja