Kelloja ja vieraita- Hassan Blasim

Arvostelu 4
5h 59min
123 E-kirjan
bookCoverFor

Yhteenveto

"Vuosituhannen tärkeimmän romaanin" (Aamulehti) kirjoittajan uusin, omalakinen teos

Kansainvälisestikin kiitetyn kirjailijan uusimmassa teoksessa irakilainen Elias päätyy kauas kotimaastaan

Elias työskentelee Isisin kokin apulaispoikana Mosulissa. Hän on vieras omassa maassaan, jonka Isis on kaapannut, sekä myöhemmin vieras vieraalla maalla, kun hän päätyy turvapaikanhakijaksi pohjolaan.

Pohjola on Soololandia, paikka, jossa vieraat pysyvät aina vieraina. Asenteet ammennetaan siellä Janten laista: ”Älä luule, että sinä olet jotain. Älä luule että olet yhtä hyvä kuin me.”

Blasimin kosiskelemattomat teokset puhuttelevat: ne huutavat välillä raivokkaasti, ja tuudittavat seuraavaksi lukijan hetkelliseen turvallisuudentunteeseen soljuvalla proosalla.

Hassan Blasim (s. 1973) on helsinkiläinen, irakilaissyntyinen kirjailija, elokuvakäsikirjoittaja ja -ohjaaja. Arabiaksi kirjoittava Blasim lukeutuu aikamme arvostetuimpiin suomalaisiin kirjailijoihin maailmalla. Blasimin esikoisteos Vapaudenaukion mielipuoli (2012) sai loistavat arvostelut. Vuonna 2014 Hassan Blasim voitti brittiläisen Independent-lehden arvostetun kirjallisuuspalkinnon novellikokoelmallaan Irakin Purkkajeesus (2013). Blasimin ensimmäinen romaani Allah99 julkaistiin suomeksi vuonna 2019. ”Allah99 edustaa parhainta kirjallisuutta: taiturimaisesti kirjoittava Hassan Blasim häivyttää rajat ihmisten väliltä." Antti Majander, Helsingin Sanomat

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Sampsa Peltonen
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
5h 59min
E-kirjan sivumäärä:
123
Kielet:
suomi
Julkaistu:
14.9.2021
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510473771
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510473788

© WSOY (Äänikirja)

© WSOY (E-kirja)