Tom Ripley palaa vanhempana, viisaampana ja vaarallisempana.

Highsmithin ylistetyn Ripley-sarjan toisessa osassa sukelletaan taideväärennösten maailmaan ja tutkitaan samalla identiteetin aitoutta: mikä on totta, mikä teeskenneltyä?

Kuusi vuotta Lahjakkaan herra Ripleyn tapahtumien jälkeen Tom Ripley on asettunut mukavaan elämään Ranskassa vaimonsa Héloïsen kanssa. Elämässä on viimein tyyliä, taidetta ja riittävästi rahaa. Tomin elämäntyyliä ja onnea kuitenkin uhkaa amerikkalainen taidekeräilijä Thomas Murchison, joka on jostain syystä vakuuttunut siitä, että Tomin kauppaama taideteos on väärennös. Ei kai niin voi olla? Tom matkustaa Lontooseen todistaakseen, että teos on aito. Mutta kuka on aito Tom Ripley?

Patricia Highsmith (1921–1995) tunnetaan älyllisen, psykologisen jännityksen luojana. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuu Ripley-sarjan lisäksi muun muassa Hitchcock-elokuvanakin tunnettu Muukalaisia junassa. Ripley-romaaneista on tekeillä tv-filmatisointi, jota tähdittää Uuden Sherlockin Moriartyna tunnettu Andrew Scott.

*

”Romaanin jännitys ei synny vauhdikkuudesta tai toiminnallisuudesta, vaan hahmojen keskinäisistä suhteista ja psykologisista jännitteistä. Sen päähenkilö on monimutkainen ja mielenkiintoinen, sellainen jota voisi pitää moraalittomana ja tunteettomana, mutta samalla kiehtovana.” Crimethrillerhound.co.uk

”Sekä Highsmith että Ripley tekevät työnsä niin kovin elegantisti.” Kirkus

Näytä lisää