Kerran valo katoaa- Paula Nivukoski

Arvostelu 4.3
10h 56min
253 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Jatkosodan traagisten vuosien aikana nuorissa sydämissä sykkii sielunsyvä ikävä toisen luo. Lukijat ja kriitikot lumonnut pohjalaiskirjailija palaa esikoisromaaninsa maisemiin.

Kertun ja Johanneksen rakkaus syttyy kirjeissä rintaman ja kotirintaman välillä. Vihkiloma, kevyen kesähelman hulmahdus jokirannassa, kolme kiihkeää yötä. Mutta sota ei säästä surulta. Kerttu kaipaa myös isää, joka lähti kauan sitten Amerikkaan eikä palannut. Silti hän ei ole osannut varautua suruviestien tuomaan tuskaan ja ikävään.

Kun viimeisenä sotakesänä Koskiluhdan tilalle tuodaan töihin venäläisiä sotavankeja, herää Kertun sydämessä kipeä kaipuu.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
10h 56min
Sivut:
253
Kielet:
suomi
Julkaistu:
30.9.2022
Äänikirjan kustantaja:
Otava
ISBN Äänikirja:
9789511412304
E-kirjan kustantaja:
Otava
ISBN e-kirja:
9789511411512

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kerran valo katoaa – Äänikirja, E-kirja

Olipa kirja!! Maaginen ääni lukijalla!! Pakko oli kuunnella putkeen (melkein🙃)!

Sirkka

Ihana kirja, suosittelen.❤

Seija

Kirjailijalta erittäin kaunista kielen käyttöä! Monta surullista tarinaa, mutta kuitenkin niin ’helluusta’ (kirjasta oppimani sana). Viimeisissä sanoissa yllätys!

Hannele

Olipa kaunis ja koskettava kirja! Ja kuin tehty Anna Saksmanin luettavaksi. Toivottavasti tälle saadaan pian jatkoa.

Anita

Liikuttava ja koskettava! Jo edesmennyt äitini tuli uniini voimakkaasti, vaikkei pohjanmaalta ollutkaan ♥️ Lukija on aivan huippu 👍

Raija

Ihana kirja 💛 ja hyvä lukija! Lue ensin Nopeasti piirretyt pilvet, joka kertoo samojen henkilöiden aikaisemmista vaiheista. Toivottavasti saamme jatkoa tälle sarjalle.

Niina

Niin mukaansa tempaava tarina. Kipeän kaunis kertomus päähenkilön tunteista. Lukija erittäin passeli just tähän tarinaan.

Minna

Upea, koskettava, runollinen! Lukija sopii tähän kuin kirsikka kakkuun. Suosittelen!

Reijo

Pidin todella paljon ❤️ Kieli on kaunista ja soljuvaa,iso peukku lukijalle,lisäsi kirjan tunnelmaa

Ritva

Kaunis ja haikea tarina sodasta, rakkaudesta ja luopumisesta.

Marja

5/5. Raastavaa, mutta kaunista ja todellisen tuntuista kuvausta rankoista ajoista, ja samalla myös rakkauden tunteista. Ajoittain itkin. Kiitos.

Paula

Upeasti kirjoitettu, kaunista kuultavaa ja luettavaa. Surua ja toivoa, normaalia ihmisen arkea sodan keskellä. Suosittelen!

Pekka

Kaunis tarina. Vähän vaivasi lopun arvattavuus jo kauan ennen kirjan loppua.

Pirjo

En muista oonko ikinä kuunnellut, tai lukenut näin ihanaa kirjaa. Kesiä lapsena vietin Kyrönjoenvarres, ja äitini oli sieltä kotoosin. Ne kesät olivat ihania vaikka adoptiolapsena koin jotain selittämätöntä (myöhemmin tajusin etten ollut verisukulainen) ulkopuolisuutta. Mut tämä kirja tuli uniini ja muistoihini, antoi mahdollisuuden palata lapsuuteen. En tiedä olisinko itkenyt näin paljon jos ei olisi yhteyttä murteeseen. Niin tai näin lukijan ääni sekä murre oli viiden tähden arvoinen. Totta kai kirjan teksti oli ihailtavaa, soljuvaa. Harmittaa kun en tajunnut et tätä on edeltänyt jo kirja, mut aloitan sen koska en kykene päästämään vielä irti, kiitos 💖

Tiina

Juuri tällaiset kirjat kannattaa kuunnella koska murre tulee kuulemalla esille niin paljon paremmin. Aivan upeasti kerrottu koskettava tarina!!

Katri