Keski-ikäinen elämäni- Laura Honkasalo

Arvostelu 3.4
6h 12min
135 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

"Tällaista kun olisi lukijoille tarjolla enemmänkin, niin ehkäpä moni alakulo voitaisiin selättää." - Kirjavinkit

Yhtenä päivänä siihen havahtuu: peilistä katsoo keski-ikäinen nainen. Onko suun juonteiden lisäksi elämänkin suunta väistämättä alaspäin? Mitä kaikkea ikääntyminen tarkoittaa - joko nyt, tadaa, on aika sen “Omannäköisen Elämän”?

Naistenlehdissä ja mainoksissa kypsät naiset hehkuvat iän tuomaa rauhaa, ovat sinut itsensä kanssa, ja seksikin, no sehän nyt vaan on älyttömän mahtavaa. Mutta entä jos keski-ikäisenä onkin yhä epävarma ja keskeneräinen? Miten pärjää parisuhdemarkkinoilla, jos sisäinen puuma on kadoksissa? Onko työelämässä mahdollisuuksia uuteen, tai edes entiseen? Munasolujen jälkeinen elämä - mitä se oikein on?

Laura Honkasalo tunnustelee keski-iän ihmeitä ja ihanuuksia aidon itsen, anti-age-tuotteiden ja loppuelämän kokoisten kysymysten ristipaineessa.

Kirjan verran vertaistukea kypsille, epäkypsille ja muuten vain varttuville.

Laura Honkasalo on kirjailija ja toimittaja. Hän on julkaissut useita romaaneja sekä mm. teokset Kaapin henki (2019), Pöytä yhdelle (2016) ja Nuukaillen (2014).
Kirjailija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
6h 12min
Sivut:
135
Kielet:
suomi
Julkaistu:
15.11.2022
Äänikirjan kustantaja:
Kirjapaja
ISBN Äänikirja:
9789523546899
E-kirjan kustantaja:
Kirjapaja
ISBN e-kirja:
9789523547131

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Keski-ikäinen elämäni – Äänikirja, E-kirja

Ei uusia oivalluksia. Paljon myös toistoa. Lukija ok.

Laura

Juuri näin, todella hyvä kirja. Lukija myös hyvä.

Marja

Iha ok, yleisiä mielipiteitä toisteleva katsaus keski-iän ylittäneen modernin sinkkunaisen mieleen. Olisin toivonut enemmän siltojen rakentamista sukupuolten välille, kuin niiden polttamista kirjailijalta, sillä hänellä on kuitenkin mahdollisuus käyttää ääntään.

Kari

Joitain hyviä pointteja, mutta liikaa sellasta "kautta historian ihmiset ovat aina xyz". Että nuo kuluneet fraasit ja ajatukset olis voinut vaihtaa johonkin omakohtaiseen.

Hanna

Aihe kiinnosti heti ja hyvää pohdintaa heti alkuun monipuolisesti. Ratkaisuja toki ei varmaan olekaan kenellekään olemassa yleisesti, joita voi suositella kaikille tai koko yhteiskuntaan, mutta kirjoittajalle itselleen se vaikutti olevan vahvasti oman tien kulkeminen jo nuoresta. Siksi tuli pieni ristiriita kuinka kirjoittaja oli aiheeseen edes tarttunut sillä tuli oletus ettei ongelmat loppupelissä edes koske häntä.

Marja-Leena