Kesytön liekki- Kristiina Vuori

Arvostelu 3.8
11h 40min
245 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Minne paeta tulta, joka roihuaa sisälläsi?

Romanttinen mysteeriromaani Fiskarsin ja Mustion ruukkien alkuajoista. Nuori Maria etsii tulipalojen sytyttäjää. Entä kuka taltuttaisi liekin Marian sydämestä?

Kevään 1656 tulipaloyönä nuoren Maria Thorwösten elämä muuttuu. Tuli polttaa merkkinsä hänen selkäänsä ja mieleensä. Sitten kuolee isä, ja perhettä uhkaa taloudellinen perikato. Elin-äiti ei luota sukulaismiehiinsä vaan ottaa ohjat perheen ruukeilla. Onni ei silti käänny, tulipalojen kauhut seuraavat perhettä ja Maria alkaa pelätä rakkaidensa puolesta. Hiiviskeleekö yön pimeydessä tuhopolttaja? Kun vielä ruukinkirkon papiksi saapuu tuttu, sietämättömän pöyhkeä keikari, syttyy kipinöitä muuallakin kuin tulipesässä.

Väkevä romaani 1600-luvun ruukinkartanoiden ja ruukinväen elämästä.

Kesytön liekki on lukijoiden rakastaman Kristiina Vuoren (s. 1967) yhdestoista romaani. Suunnitellessaan lomaa Raaseporiin Vuori törmäsi Fiskarsin historiikissa mainintaan Elin Sågerista, Suomen ensimmäisestä naisteollisuusjohtajasta. Reissusta tulikin työmatka, ja syntyi romaani Elinin tyttärestä Mariasta. Kristiina Vuori nostaa romaaniensa päähenkilöiksi usein historiankirjoituksen ohittamia naisia, jotka ovat joutuneet taistelemaan onnestaan ja vallasta, joka heille kuuluu.

Kirjailija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
11h 40min
Sivut:
245
Kielet:
suomi
Julkaistu:
1.9.2022
Äänikirjan kustantaja:
Tammi
ISBN Äänikirja:
9789520442910
E-kirjan kustantaja:
Tammi
ISBN e-kirja:
9789520442903

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kesytön liekki – E-kirja, Äänikirja

Kuunneltavaksi kirja ok. Lukemiseen ehkä välillä jotkut kuvaukset ns pitkäveteisiä. Historallinen viitekehys parastakirjassa.

Marianne

Ensimmäinen Vuoren kirja, jota en vaan jaksa lukea alkua pidemmälle. Harmillista, odotettu on.

Kaisa

Hyvin sekoitettu faktaa ja fiktiota. Tykkäsin kovasti.

Leila

Suosittelen tätä kaikille jotka tykkää historiallista romaaneista

Iida

Pidin lukijasta erityisesti.

Kristiina

Ei ehkä paras Vuoren kirja, mutta silti ihan tosi hyvä 😍

Sanna

Helppo kuunnella ja mielenkiintoinen naiset huomioiva!

Kaisu

Tykkäsin tarinasta kovasti. Seuraavaa kirjaa odottelen

maire

Loistava lukija, kiitos antoisasta kuuntelu hetkestä.

Anne

Kristiina Vuoren kirjat ovat suosikkejani ja tämäkään ei pettänyt. Sujuvaa kerrontaa, jossa fakta ja fiktio ihanasti limittyvät.

Laura

1600-luvulla naiset eivät johtaneet ruukkuja, eivätkä päättäneet avioitumisestaan. Kesytön liekki on kertomus vahvoista naisista miesten maailmassa. Henkilöt ovat olleet olemassa, mutta tarinassa on kirjailijan vapautta. Viihdyttävä lukukokemus historiallisista romaaneista pitävälle.

Marja

En ihan päässyt kirjan sisälle. Olen lukenut tai kuunnellut kaikki Kristiinan kirjat ja tykännyt kovasti. Tämä kirja mielestäni ei ole parasta Kristiinaa. Kuuntelin kuitenkin. Krista taas on lukijana aivan huippu.

Nina

Mielestäni aavistuksen pitkäveteinen kirja.

Anni

Mielenkiintoinen tarina, jossa viehättää totuuden mahdollisuus, vaikka se tietenkin on fiktiota. Hyvää ajankuvausta ja sujuvaa kieltä.

Leena

Ei ollutkaan ihan kevyt "hömppäromaani" vaan vankkaa teollisuushistoriaa, kannen kuva johdatti vähän harhaan. Lukijan ääni on ihana, sopii lähes mihin vain,

Sini