Kiintymyssuhteet elämänkaaressa

Arvostelu 4.1
7h 13min
183 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Jari Sinkkosen uusin teos Kiintymyssuhteet elämänkaaressa vie lukijan kiintymyssuhteiden suurenmoisen kiehtovaan aiheeseen. " Mikä on kiintymyssuhteiden merkitys lapsen ja nuoren kehitykselle, vanhemmuudelle ja ystävyys- ja seurustelusuhteille? Miten kiintymyyssuhteet kehittyvät elämänkaaressa?

Ihmisen tarve saada läheisyyttä, turvaa ja lohdutusta ei rajoitu vauvaikään eikä edes lapsuuteen vaan jatkuu aina kuolemaan saakka. Vauva suojautuu vaaroilta pysyttelemällä hoivaajan lähellä. Tätä välttämätöntä suhdetta kutsutaan kiintymyssuhteeksi. Psykiatri John Bowlbyn ja psykologi Mary Ainsworthin työstä on versonut satoja tutkimuksia, joiden perusteella on ymmärretty erokokemusten kauaskantoisia seurauksia.

Varhain omaksutut sisäistetyt kiintymyssuhdemallit ovat psyykkisiä rakenteita, joilla on taipumus pysyä samanlaisina silloin, kun olosuhteetkin ovat samanlaiset. Turvallinen kiintymys voi muuttua turvattomaksi, jos elämä muuttuu epävakaaksi. Onneksi päinvastainenkin suunta on mahdollinen: turvattomasti kiintynyt ihminen voi löytää korjaavan suhteen jostakusta läheisestä - tai toisinaan terapeutista.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirjan kesto:

7h 13min

Sivua:

183

Kielet:

suomi

Julkaistu:

31.1.2022

Äänikirjan kustantaja:

Duodecim

ISBN Äänikirja:

9789523600201

E-kirjan kustantaja:

Duodecim

ISBN e-kirja:

9789516567665

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kiintymyssuhteet elämänkaaressa –
E-kirja, Äänikirja

Todella mielenkiintoinen kirja maallikollekin. Avaa hienosti ihmiselämän mielenkiintoisia puolia. Yleistajuisuuden vuoksi joidenkin ammattitermien kohdalla (mortaliteetti, symbolifunktio jne.) olisi voinut miettiä suomenkielistä vastinetta tai ainakin selitystä. Hyvä lukija.

Jari

Keskittymistä vaativa, monipuolisesti kuvailtu teos kiintymyssuhteesta. Hyvä. Paljon asiaa, tutkittua tietoa.

Tiina

Kirja oli hyvin mielenkiintoinen, vaikkakin melkoista sivistyssanojen sinfoniaa. Lukija taas oli aivan hirveä. Äärimmäisen ärsyttävä tapa venyttää sanojen loppuja.

Outi

Täyttä asiaa ymmärrettävässä muodossa!

Ilona