Kikka

Traaginen elämä sisaren silmin

Arvostelu 4.3
9h 15min
217 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

”Sinun on kerrottava, miten kaikki oikeasti meni ja mitä mun elämä todellisuudessa oli.”

Intiimi elämäkerta paljastaa Kikasta puolen, joka jäi julkisuudelta piiloon. Pikkusisko Kati kertoo sisarensa koko tarinan rehellisesti ja avoimesti.

Kikka ponkaisi aikansa pop-taivaalle kuin tyhjästä. Pikkutuhmat sanoitukset ja avoimen flirttaileva esiintyminen viihdyttivät ja kiihdyttivät lama-ajan Suomea ennennäkemättömällä tavalla. Nuori nainen nousi tähdeksi, jota yhtä aikaa sekä ihailtiin että väheksyttiin.

Lähes pari vuosikymmentä yllättävän kuolemansa jälkeen Kikka on edelleen yksi eniten levyjä myyneistä kotimaisista artisteista. Pikkusisko Kati Lahti kertoo kuinka Kirsi Viilonen loi Kikasta fantasiahahmon mediaa ja viihdeteollisuutta valheellisesti ruokkien. Tuhon kierre alkoi, kun tähti itse alkoi paeta liian syvälle luomansa hahmon kuvitteelliseen todellisuuteen.

Kirja avaa lukijalle sisarusten lapsuuden karut lähtökohdat, seksuaalisen hyväksikäytön, itsetuhoisuuden, kamppailun mielensisäisten demonien kanssa sekä Kirsin syvän rakkauden ja hyväksynnän kaipuun.

Kati Lahti jakaa teoksessa siskonsa tarinan tavalla, josta huokuu rehellisyyden ohella lämpö ja syvä kaipaus. Samalla hän täyttää siskolleen antamansa lupauksen: ”Kati, kun minusta aika jättää, sinun on kerrottava, miten kaikki oikeasti meni ja mitä mun elämä todellisuudessa oli.”

Kai Kortelainen on ohjelmajohtaja, toimittaja ja tietokirjailija. Hän on työskennellyt toimittajana muun muassa Ylen Tampereen Radiossa, Radio Pirkassa, Satakunnan Kansassa ja Salon Seudun Sanomissa.

Aiemmin Kai Kortelainen on kirjoittanut Meri-Tuuli Elorinteen elämäkertateoksen Jippu – Kun perhonen lakkaa hengittämästä.

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

9h 15min

Sivua:

217

Kielet:

suomi

Julkaistu:

20.6.2023

Äänikirjan kustantaja:

Minerva

ISBN Äänikirja:

9789523758018

E-kirjan kustantaja:

Minerva

ISBN e-kirja:

9789523758025

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kikka – E-kirja, Äänikirja

En ollut koskaan mikään Kikka-fani ja pidin häntä pinnallisena hömppälaulajana. Tämä oli kuitenkin silmiä avaava kirja, miten helposti sanoittaa muiden elämän sen mukaan, mikä näkyy ulospäin. Kirsihän oli ihan kaikkea muuta, markkinamiesten uhri lisäksi. Hieno kirja kaikkinensa.

Kirsi

Koskettava, monisyinen ja aito kuvaus ihmisestä Kikka-roolihahmon takana. Kuten Korpelainenkin kirjoittaa, arvostus Kirsiä kohtaan nousi tämän kirjan myötä uusiin ulottuvuuksiin. Samaistun kirjan teemoihin ja uskon, että kirja on ainakin omalla kohdallani toiminut juuri niin kuin Kirsi olisi toivonut; se auttoi käsittelemään omia kipeitä kokemuksia ja antoi toivoa ja myötätukea. 🕊️👩🏼‍🍼✝️

Julia

Rohkea kirja, vaatii paljon rohkeutta tehdä rikkinäisen ja turvattoman lapsuuden olosuhteet näkyväksi.

Anne

Järkyttävä kertomus siitä miten paljon jo ensimmäiset karut vuodet lapsen elämässä vaikuttavat koko elämään.

Sini