Kiljusen herrasväki
      
Jaa kirja    
Kiljusen herrasväki – isä Kiljunen, äiti Kiljunen sekä pojat Mökö ja Luru – ovat päättäneet lähteä käymään Helsingissä. Myös perheen villakoira Pulla otetaan mukaan. Kaikki ei kuitenkaan suju perheen matkalla niin kuin oli suunniteltu. Mökö ja Luru keksivät kylvettää Pullan hotellin kylpyammeessa hurjin seurauksin. Koiran kylvetys on kuitenkin vasta alkusoittoa.
Selviääkö Helsinki Kiljusen perheen vierailusta?
”Kiljusen herrasväki” on Jalmari Finnen hulvaton tarinakokoelma katastrofialttiista Kiljusen perheestä. Kirja sisältää ”Kiljusen herrasväen Helsinginmatkan” lisäksi tarinat ”Kiljusen herrasväen kalastusmatka”, ”Saunamatka”, ”Mörön ja Lurun syntymäpäivä”, ”Aarteen kaivaminen”, ”Kun Kiljusen pojat olivat hirviä pyytämässä”, ”Kiljusen herraväen toinen Helsingin matka” sekä ”Kiljusen herrasväen markkinamatka”.
Jalmari Finne (1874–1938) oli suomalainen kirjailija ja teatterinjohtaja. Nykyisin hänet tunnetaan erityisesti ”Kiljusen herrasväki” -lastenkirjasarjan luojana. Finne kirjoitti kuitenkin myös monipuolisesti tuotantoa aikuisille: hän kirjoitti esimerkiksi rikosromaaneja, näytelmiä ja historiallisia romaaneja.
Näytä lisää