Kirjatyttö- Leena Majander-Reenpää, Leena Majander

Arvostelu 4
20h 32min
374 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Kirjankustantaja Leena Majander leikki lapsena kirjakauppiasta latomalla perheen kirjat sängylle ja komentamalla nuoremmat sisarukset asiakkaiksi. Teinityttö Leena sai isältään lahjaksi Unto Lapin pokkarin Kirja kirjasta ja oppi että on olemassa kustantajan ammatti. Se oli oleva hänen tiensä ja työnsä. Kirjatyttö-teos kertoo pelottoman ja kunnianhimoisen nuoren naisen opiskeluvuosista, ammatinvalinnasta ja ensiaskelista työelämässä. Vuonna 1980 23-vuotias Otavan markkinointiassistentti heittäytyy kirjankustantamisen pyörteisiin eikä koskaan enää halua vaihtaa alaa.

Leena Majander kuvaa elävästi kirja-alan kultaisia vuosia, jotka vähitellen taittuvat tuuliseksi rakennemuutosten ja kiristyvien toimintaedellytysten 2000-luvuksi. Osuvat henkilökuvat, ratkihauskat anekdootit ja kustannustalon kuohujen kuvaukset saavat todistusvoimansa tekijän tarkoista muistiinpanoista, dokumenteista ja päiväkirjamerkinnöistä. Majander kertoo kaihtelematta niin menestyksen hetkistä kuin katkerista vastoinkäymisistä. Kirjatyttö on myös naisen tilitys työelämästä: lasikatoista, johtajuuden haasteista, vastuunkannosta ja päätöksenteosta. Kirjatyttö Leena Majander on aina kuunnellut sydämensä ääntä. Hänen muistelmissaan se ääni kuuluu.
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
20h 32min
Sivut:
374
Kielet:
suomi
Julkaistu:
12.10.2021
Äänikirjan kustantaja:
Siltala
ISBN Äänikirja:
9789522349248
E-kirjan kustantaja:
Siltala
ISBN e-kirja:
9789522348920

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kirjatyttö – Äänikirja, E-kirja

Oikein valoisa kuvaus sen aikakauden kasvamisesta....Tunsin tiettyä.kuulumista joukkoon....ns Hyvän perheen "isän tyttö" ( toivon.että ymmärrätte oiken😊

Tarja

Tärkeä kuvaus tärkeän suomalaisen naisen elämästä. Leena raivasi tietä meille, jotka tulevat hänen jälkeen. Upea esikuva jokaiselle nuorelle naiselle. ”Mitä Leena tekisi” ohjaa minun ajatteluani.

Mari

Mikä kulttuurinen katsaus, mikä rakkaus!

Kaikille kirjafriikeille niihin hetkiin jolloin havahtuu hetkeen jolloin tuntuu että on menettämässä Rakkaan Ystävänsä. Ei, kirja elää!

Kristiina

Hieno tarina ja ajankuva

Mielenkiintoinen kuvaus kustannusalasta, hieno elämän kasvutarina, oivalluksia elämästä.

Annina

Kirja ihmisistä, elämästä, työstä

Jos olet kiinnostunut työelämän muutoksesta, lue tämä! Jos olet kiinnostunut suomalaisesta yritysmaailmassa onnistuneesta ja karikotkin luovineesta naisesta, lue tämä! Hyvin kirjoitettu, miellyttävä kuunnella. Kirjoittajan elämä on ollut säkenöivän mielenkiintoinen ja tapahtumarikas. Minua kiinnostaa kustannustoiminta mutta kirjan lukeminen ei vaadi alan tuntemusta. Ihmiselämän karikot on kerrottu niin elävästi ja eteen päin katsoen, että voin nähdä tämän monen itseänsä etsivän ja vaikeita tilanteita kohtaavan ihmisen kädessä, elämän valoisana soihtuna ja rohkaisuna.

Hannaliisa