Kirjoittamisesta

Muistelmia leipätyöstä

- Stephen King

Arvostelu 4.2
8h 42min
197 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Stephen Kingin omaelämäkerrallinen kirjoittamisopas nyt äänikirjana!

Mikä on Stephen Kingin menestyksen salaisuus? Kirjailija vastaa kysymykseen yhdistämällä kirjoittamisoppaan ja muistelman hyvin henkilökohtaisella ja viihdyttävällä tavalla.

Kirjoittamisesta on persoonallinen, hauska ja rohkaiseva opas kirjailijaksi aikoville. King kertoo, mitkä ovat kirjailijan työkalut, miten ne hankitaan ja miten ne pysyvät kunnossa. Hän tarjoaa hyödyllisiä neuvoja kielenkäytöstä ja tarinan kuljetuksesta, kirjailijan työtavoista ja kustantajan lähestymisestä. Hän kertoo myös, miten hänestä tuli se mikä hän on. Mukana on välähdyksiä rosoisista lapsuus- ja nuoruusvuosista, joiden maailma oli toisinaan kuin suoraan Kingin romaaneista. Kirja huipentuu koskettavaan kuvaukseen siitä, miten Kingin voittamaton tarve kirjoittaa kannusti häntä paranemaan vakavasta onnettomuudesta ja palautti hänet elämään. "Klassikko, ainoa lajissaan" – The Wall Street Journal"Kingin Kirjoittamisesta tarjoaa hienoja hetkiä. Sitä lukiessa King rinnastuu Beatlesiin. Kummatkin nousivat nopeasti maineeseen. Kummatkin käyttivät suosiotaan kasvaakseen, kokeillakseen, oppiakseen. Ja King tekee edelleen niin, kertoo tarinoita kaikkien näiden vuosien jälkeen." – USA Today

Yhdysvaltalainen Stephen King (s. 1947) on yksi maailman tunnetuimmista kirjailijoista ja amerikkalaisen nykykirjallisuuden suurimpia tarinankertojia. Hänen ensimmäinen romaaninsa Carrie ilmestyi 1974, minkä jälkeen hän on kirjoittanut yli 60 kirjaa, jotka ovat kaikki olleet maailmanlaajuisia myyntimenestyksiä. Kingin teosten pohjalta on tehty lukuisia televisiosarjoja ja elokuvia. Hänen tuoreimpia teoksiaan ovat Ulkopuolinen, Mersumies-trilogia ja Hohdon tarinaa jatkava Tohtori Uni. Useita merkittäviä kirjallisuuspalkintoja voittaneelle Stephen Kingille myönnettiin vuonna 2018 American PENin sananvapauspalkinto. Hän asuu Mainessa vaimonsa, kirjailija Tabitha Kingin kanssa. Heidän poikansa Joe Hill ja Owen King ovat myös kirjailijoita.

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Ilkka Rekiaro

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

8h 42min

Sivua:

197

Kielet:

suomi

Julkaistu:

6.6.2018

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520402884

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520402815

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kirjoittamisesta – E-kirja, Äänikirja

💅

Elli

Kirjaa oli suositeltu kirjoittajaryhmissä, eikä suotta. Tykkäsin sen kainalohien hajuisesta otteesta ja täytyy myöntää, että liikutuin lopussa pariinkin otteeseen. Lukijalla on miellyttävä ääni, mutta en ymmärrä, miten englanninkieliset osuudet on hyväksytty. Ne olivat kidutusta. Jos lausuu ”sword” ”svoord”, ei pitäisi lukea sanaakaan englanninkielisiä osioita. Post-fiksailut olivat helposti huomattavissa ja eq-asetukset ym. vaihtelivat niin, että välillä kuulosti siltä että joku muu on paikannut pahimmat kämmit. Yksi tähti menee siis sekä lukijan englanninkielisille osioille, että äänitykselle ja äänikirjan tuotannolle.

Teemu

Kannattaa lukea, kirja on hauska

Jaana

Paras kirja kirjoittamisesta. Inspiroiva. Konkreettinen, älykäs ja hauska. Just like me😁

Satu