Kirves- Teemu Keskisarja

Arvostelu 4.1
4h 50min
bookCoverFor

Yhteenveto

Kolkko kevätyö sota-ajan hiljentämässä kylässä, kolkuttelija korpimökin ovella. Kasa viattomia vainajia, veriteko vailla vertaa ja sielutieteellistä selitystä. Suomen oikeuslaitos koetuksella armottoman poikkeustapauksen paineessa.

Historioitsija Teemu Keskisarja vaihtaa nyt aiheensa kansakunnan kohtaloista rikollisten piruparkojen ihmiskohtaloihin. Päähenkilönä on maalari Toivo Harald Koljonen, jota aikalaiset vuonna 1943 tituleerasivat ”joukkomurhatyöntekijäksi”. Kirves rakentuu dekkarin muotoon, mutta nojaa perinpohjaisiin arkistotutkimuksiin.

Mistä on peräisin maksimaalinen pahuus, julmuus tai hulluus? Yhdestä teosta avartuu näkökulma rikosten ja rangaistusten historiaan. Kirves heiluu paitsi murhaaseena myös kuolemantuomioiden toimeenpanossa. Suuri yleisö muistaa mysteereistä lähinnä Ulvilan, Kyllikki Saaren ja Bodom-järven. Loppuun jauhettua peruskauraa! Keskisarjan kertomat tarinat ovat tuntemattomampia, todempia, pimeämpiä ja punaisempia.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja
Äänikirjan kesto:
4h 50min
Kielet:
suomi
Julkaistu:
9.3.2020
Äänikirjan kustantaja:
Siltala
ISBN Äänikirja:
9789522347022

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kirves – Äänikirja

No joo

Kalle

Ei oikein millään riittänyt juttua aiheesta kirjan verran.

Antti

Taattua laatua.

Esa

Ok

Kari

Keskisarja osaa asetella sanansa. Luettavaa/kuunneltavaa historiaa mielenkiintoisesti esitettynä. Lukija yhtä hyvä! Suosittelen!

Iina

Ok

Laura

Jarkko Pajunen on huippu lukija! Ja kirja todella hyvä, taattua Keskisarjaa

Merja

Ihan viihdyttävä

Hieman näissä Keskisarjan historioinneissa jää aina miettimään, että kuinka paljon on pantu faktatiedon sekaan petäjäistä. Mutta kertomus oli kuitenkin kiinnostava ja kieliasu rullaava. Lukija on just tähän hommaan Suomen paras.

Teemu

Perinpohjainen ja kiinnostavasti kirjoitettu.

Jouni Sakki