Kivikehä

Kivikehä

Tietoa kirjasta

Joku tahtoo Ruth Gallowayn muistavan ensimmäisen tapauksensa. Mutta miksi?

Mystinen kehä marskimaalla, ihmisluut, rikokset ja rakkaus. Suosikkiarkeologista kertovan sarjan yhdestoista osa palaa sinne, mistä kaikki alkoi.

Tunnelmallinen Ruth Galloway -sarja yhdistelee arkeologiaa, rikoksia ja mutkikkaita ihmissuhteita. Suolamarskilla tehtävien kaivausten yhteydessä löytyy ihmisluita, joiden taustaa Ruth Galloway alkaa selvittää. Sitten komisario Harry Nelson saa uhkaavan kirjeen, jossa puhutaan vanhasta kivikehästä ja sinne haudatusta viattomasta sielusta. Kaikki tuntuu viittaavan heidän ensimmäiseen yhteiseen tapaukseensa 10 vuotta aikaisemmin. Jonkinlainen ympyrä on sulkeutumassa. Ennen kuin se tapahtuu, Ruthin ja Nelsonin on saatava selvää paitsi uhkaajan henkilöllisyydestä, myös omista tunteistaan.

Elly Griffiths tunnetaan arkeologi Ruth Gallowaysta kertovasta huippusuositusta dekkarisarjasta. Ennen kirjailijanuraansa hän työskenteli pitkään lastenkirjallisuuden parissa kustannusalalla. Idea Ruth Galloway -sarjaan syntyi, kun Griffiths lomaili arkeologimiehensä kanssa Norfolkissa, missä rantoja reunustavat muinaiset pyhät marskimaat. Sarja on ollut suurmenestys ympäri Eurooppa, ja sarjan seuraavaa osaa odotetaan aina innolla.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kivikehä