Kivitasku- Anni Kytömäki

Arvostelu 4.3
22h 52min
436 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

1959. Helenan viimeinen kesä on kuin Helena itse, pitkä ja arvaamaton. ”Minä en ole ihminen, minä olen tosikko”, 16-vuotias Helena ajattelee. Hän muuttaa Mustasaareen, lukee tutkimusmatkailijan kirjaa Pääsiäissaaresta ja haaveilee seikkailuista. Kesän lopussa alkaa kuitenkin toisenlainen matka.

1849. Sergei on uneksinut vallankumouksesta. Nyt hän seisoo Pietarissa teloituslavalla ja pelkää.

2012. Veka on menossa osastohoitoon, mutta antaakin linja-auton viedä hänet Louhurantaan, jossa suvulla on mökki. Pako on ainoa keino jäädä henkiin, ehkä. Veka ei vielä tiedä, että samoilla rannoilla on piileksinyt moni muukin. Menneisyys avaa silmänsä ja odottaa.

Anni Kytömäen Finlandia-ehdokkaaksi valittu Kultarinta (2014) oli ylistys metsälle. Kivitasku kuljettaa lukijansa veden ääreen ja kalliolle. Järkälemäinen sukupolviromaani on kirkkaasti ajattelevan kirjailijan rohkea puolustuspuhe mielen ja ruumiin vapaudelle. Teoksessa rinnastuvat järisyttävällä tavalla kallioperä ja ihmisen aivot, oma peruskalliomme.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
22h 52min
Sivut:
436
Kielet:
suomi
Julkaistu:
26.7.2021
Äänikirjan kustantaja:
Gummerus
ISBN Äänikirja:
9789512426201
E-kirjan kustantaja:
Gummerus
ISBN e-kirja:
9789512408245

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kivitasku – E-kirja, Äänikirja

Vaikuttava ylisukupolvinen kertomus elämästä, ihmismielestä ja luonnosta

Sofia

Jälleen taattua hienosti kirjoitettua tarinaa ja kuvausta historiasta, kulttuurista, ihmisyydestä ja luonnosta.

Maarit

Noin puoleen väliin asti pidin kirjaa aivan loistavana. Sen jälkeen monimutkaisuus ja mystisyys lisääntyivät ja mielestäni ne alkoivat olla itsetarkoitus, ja kirja heikkeni.

irma

Parasta pitkään aikaan.

Äiti

Tässä kirjassa on luontokuvausta, maagista realismia, ihmissuhteita, psykologiaa, rakkaustarinoita, monisukupolvisuutta, taitavaa kerrontaa. Kaikkea, mitä voin hyvältä kirjalta odottaa. Pakahduttava lukukokemus! Vaatii sulattelua ennen seuraavaan kirjaan siirtymistä.

Suvi

Ei mielestäni yllä aivan samalle tasolle kuin Kultarinta, mutta todella hyvä kuitenkin. Pidän kirjailijan tavasta kirjoittaa ja varsinkin kuvata luontoa. Olisin kuitenkin odottanut toisenlaista loppua.

Aino

Monitasoinen ja yllätyksiä täynnä oleva tarina vangitsi taikapiiriinsä. Hieno kirja!

Marita

Annin ihana tyyli kirjoittaa tempaa mukaansa ja johdattaa lukijaa ajan virrassa. Vahva luontosuhde puhuttelee aina.

Mervi

Todella hyvä! Ihanan soljuvaa kieltä ja sujuvaa tarinan kerrontaa limittäin monessa ajassa ja kertojassa. Lukijalla mukava, selkeä ääni ja sopivan rauhallinen lukutapa. Paras pitkään aikaan lukemani/ kuuntelemani teos!

Kati

Huikea tarina, loistava lukija 👌

Tiina

Ihastuttava kirja! Tarina vei niin mennessään, että välillä ei malttanut lopettaa kuuntelemista. Täytyy kyllä kuunnella muutkin tämän kirjailijan kirjat!

Tanja

Pitää otteessaan. Monikerroksellisuus ihastuttaa!

Tuula

Loistava! Kannatti kuunnella.

Hannele

Tylsä

Olipas pitkäveteinen. Meinasin moneen kertaan jättää kesken.

Sirpa

Monitulkintainen ja -syinen teos, joka ei yhdeltä istumalta avaudu. Tämän pariin täytyy vielä palata. Kytömäen kaunista kerrontaa ihmisen ja luonnon yhteydestä ja ihmisluonnosta itsestään.

Salla