Klumpigheten- Carl-Michael Edenborg

4h 58min
bookCoverFor

Yhteenveto

I Gunnar Blås första novellsamling får vi stifta bekantskap med en skara udda karaktärer: vi träffar kvinnan med fittan i nacken, fruktdrottningen och så förstås Gunnar själv – en ensam, impotent och onanerande man. Novellerna blandar humor med erotik, mystik med filosofi.

Under pseudonymen Gunnar Blå har Carl-Michael Edenborg gett ut en rad romaner, novellsamlingar och ett seriealbum.

"För det är en sorts antiporrnoveller han debuterar med i Klumpigheten och andra historier . . . Klumpigheten och andra historier har roat mig enormt. Lite på samma sätt som Sture Dahlström eller Bukowski kan göra innan man får nog, men här finns lika mycket av Beckett, Kafka och Will Self – ett skratt som så att säga skrattar åt sig själv, liksom manligheten här ställs inför en skrattspegel." (Niklas Qvarnström, GP)

"Faktum är att Gunnar Blås berättelser i sin konsekventa "ofinhet" och sin sinnliga skärpa inte riktigt liknar något annat. Med både övertygelse och kraft förvaltar de en könsdelarnas och kroppsvätskornas konstnärliga underström, en oren litterär kloak för vilken sexualiteten är en aktivitet vid existensens avgrund, djupt förbunden med dödsmedvetande och äckelkänslor." (Dan Jönsson, SDS)

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja
Äänikirjan kesto:
4h 58min
Kielet:
ruotsi
Julkaistu:
24.5.2017
Äänikirjan kustantaja:
Lindhardt og Ringhof
ISBN Äänikirja:
9788711756973