Kohti kokonaisvaltaista tulkintaa

Kohti kokonaisvaltaista tulkintaa

Työkaluja äidinkielen ja kirjallisuuden sähköiseen ylioppilaskokeeseen

Tietoa kirjasta

Äidinkielen ja kirjallisuuden ylioppilaskoe järjestetään sähköisenä ensi kertaa syksyllä 2018, ja samalla kokeen rakenne muuttuu. Tietoa uudistuksista on saatu ylioppilastutkintolautakunnalta vain niukasti, mikä asettaa haasteita opettajien ja lukiolaisten työhön. Kuinka valmistautua uuteen kokeeseen? Mitä lukiolaiset jo osaavat? Entä kuinka opiskella ja opettaa uudessa opetussuunnitelmassa painottuvaa monilukutaitoa?

Kohti kokonaisvaltaista tulkintaa kuvaa lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen sisällöt ja ongelmat, joita esimerkiksi yhä useampien tekstilajien opettamiseksi pirstoutunut tekstilajilähtöinen opetus tuottaa. Kirja tarjoaa yhdeksi ratkaisuksi neljän k:n mallin, jonka avulla voidaan analysoida kokonaisvaltaisesti sekä kaunokirjallisia että multimodaalisia tekstejä.

Teos on avaus äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen suuntaa koskevaan keskusteluun, mutta lisäksi se on hyödyllinen apuväline kaikille äidinkielen ja kirjallisuuden opettajille, tutkijoille ja asiantuntijoille.

Kirjailija.Outi Oja

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kohti kokonaisvaltaista tulkintaa